Ціни на баранину в ЄС зростають

Джерело:  Meatinfo
баранина

За даними AHDB, незважаючи на сезонні коливання, ціни на баранину в ЄС неухильно зростають із кінця 2020 року. Очікується, що ціни на континенті залишаться високими, оскільки прогнозується подальше зниження виробництва на фоні сталого попиту.

Ціни для ключових країн-виробників Франції, Іспанії та Ірландії становили 796 євро/100 кг, 727 євро/100 кг та 613 євро/100 кг відповідно на тижні, що розпочався 17 жовтня. Для Франції та Іспанії це збільшення у річному обчисленні на 5% та 3%. В Ірландії ціни нижчі, хоча це пов’язано з різницею у тому, коли відбулося сезонне падіння цін. Якщо порівняти сезонний мінімум 2022 року з минулорічним, який стався місяцем раніше, середня ціна зросла на 3%, як і в інших країнах ЄС.

Ціни у Великій Британії за останні 18 місяців були як в Ірландії, хоча в останні тижні вони впали через зміни обмінних курсів. Для експортерів Великої Британії це може відкрити можливості на світовому ринку з конкурентоспроможними цінами та покращеними постачаннями завдяки збільшенню виробництва.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!