Ціни на сільгосппродукцію на світових біржах показують зростання завдяки активним закупівлям ключових імпортерів

Ціни на сільськогосподарську продукцію знову почали зростати після кількох місяців торгівлі у діапазоні. 1 тижня тому зростання цін на сировинні товари спостерігалося переважно в цьому секторі: росли як зернові, так і м’які сировинні товари. У той час як кукурудза очолила таблицю показників, піднявшись до двомісячного максимуму, зростання світових цін на пшеницю, що продовжується, почало привертати до себе небажану увагу.

Поряд із рисом, пшениця є одним з найважливіших світових продуктів харчування, і за зростанням цін на її ф’ючерси в Чикаго та Парижі до найвищих рівнів за останні 8 років нервово стежитимуть основні покупці на Близькому Сході, в Північній Африці та Китаї. Останній, до речі, вже є одним із найбільших світових імпортерів пшениці, повідомляє Saxo Group.

Світові запаси цього року скорочуються на тлі проблемного вегетаційного сезону у деяких основних регіонах-виробниках Північної Америки, Росії та Європи. Завдяки активним закупівлям, що спостерігаються останніми тижнями, деякі з цих ключових імпортерів женуться за обмеженою світовою пропозицією. Тим самим вони ще більше спустошують сховища напередодні чергового складного погодного періоду, який викликав Ла-Нінья.

Крім того, цей період може бути ускладнений перспективою зростання виробничих витрат через підвищення цін на дизельне паливо та добрива. Зростання цін на добрива може призвести до скорочення майбутнього врожаю таких культур, як кукурудза та пшениця. І хоча в Австралії та Аргентині очікується великий урожай, занепокоєння про постачання може поки що підтримувати ціни.

 

Investing.com

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!