Ціни на російську пшеницю досягли нового максимуму

Експортні ціни на російську пшеницю досягли позначки $ 315 за тонну. Це є новим максимумом, повідомляє ТАСС з посиланням на аналітичну компанію «Совекон», що спеціалізується на вивченні аграрних ринків.

Минулого тижня ціни на пшеницю з вмістом протеїну 12,5% в глибоководних портах Росії виросли на 3 долари – до 316 доларів за тонну на умовах FOB, що є найвищим рівнем з 2012-2013 року, – йдеться в повідомленні компанії.

За даними аналітиків, підтримку ринку надають вищі світові котирування та зміцнення рубля.

Як очікують фахівці «Совекону», в короткостроковій перспективі можливе продовження зміцнення рубля, пропозиція на внутрішньому ринку буде обмеженим і це допоможе російськими цінами FOB продовжувати рости.

На внутрішньому ринку ми чекаємо в цілому нейтральною динаміки на тлі очікування подальшого збільшення мит і млявого експортного попиту, – резюмували експерти.

На умовах FOB продавець виконує свої умови, коли вантаж перетинає борт судна в порту відвантаження.

Раніше великий виробник натуральних продуктів з алтайського зерна «Роса» попередив про подорожчання гречки, вівсянки та пластівців на 20% з листопада. Ціни на велику частину позицій виростуть на 10-20% з 4 листопада.

 

ТАСС

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!