Ціни на пшеницю в Казахстані залишаються стабільними протягом останнього місяця

Ціна на пшеницю в Казахстані залишається стабільною протягом останнього місяця. У той час, як на російських біржах за минулий тиждень продовольчої зерно подорожчало на $ 7,4 (c $ 287,6 до $ 295), за казахську пшеницю 3 класу в північних регіонах дають 113-117 тис. тенге/тонна.

Ціна для південних областей, з урахуванням витрат на транспортування, становить вже 120 тис. тенге/тонна ($ 282).

Відзначимо, що в Росії спостерігається зниження цін на ячмінь, за тиждень він подешевшав на $ 4,7 (c $ 250,6 до $ 245,9). У Казахстані його ціна залишається на рівні 100 тис. тенге/тонна.

За тонну твердої пшениці в Казахстані сьогодні пропонують 210 тис. тенге, льону – 335 тис. тенге/тонна, сочевиці – 380 тис. тенге.

Відзначимо, що фермери продовжують звертатися в Мінсільгоспу РК з проханням підвищити закупівельні ціни Продкорпорації в рамках форвардних контрактів, підтягнувши їх з нинішнього рівня (103-107 тис. тенге/тонна) до ринкового.

Озвучений раніше запит на цю тему від Асоціації фермерів Казахстану минулого тижня підтримав генеральний директор Агрофірми «Батьківщина» Іван Сауер, Виступаючи на Першому республіканському зльоті рослинників Казахстану, в рамках виставок KazAgro/KazFarm. Він зазначив, що на тлі низького врожаю тільки справедлива ціна на зерно дозволить аграрії країни встояти на ногах і якісно підготуватися до сівби 2022 року.

Нагадаємо, що Продкорпорація в рамках форвардних контрактів повинна отримати від фермерів 738 тис. тонн пшениці.

 

ElDala

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!