Ціни на кукурудзу в Бразилії знижуються через поліпшення погодних умов.

кукуруза

Ціни на кукурудзу в Бразилії знизилися за останні кілька днів, оскільки темпи першого посіву сезону 2021-22 залишалися набагато вищими за минулорічні, тоді як дощі, що продовжуються, служать гарною ознакою для другого посіву кукурудзи, згідно з даними місцевого уряду та консалтингових агенцій.

Кукурудза Бразилії врожаю сезону 2021-22 буде продаватися на ринку в період з лютого 2022 року до січня 2023 року.

Індикатор цін на кукурудзу, що відстежується Бразильським Центром перспективних досліджень у галузі прикладної економіки (CEPEA), впав 1 листопада до 86,97/60 кг ($255,67/т) з 89,18/60 кг тиждень тому.

«Загалом, покупці утримуються від закупівель кукурудзи на внутрішньому ринку, що вказує на те, що вони добре забезпечені запасами та уважні до слабких темпів експорту, гарного розвитку ярих культур у Бразилії та прогресу збирання врожаю в США», — зазначає CEPEA.

За даними дослідження, проведеного бразильською консалтинговою компанією AgRural, станом на 28 жовтня посів кукурудзи сезону 2021-22 у центрально-південному регіоні становив 63% від очікуваної площі порівняно з 54% за той же період минулого року.

Погодні умови були сприятливими для посіву та розвитку сільськогосподарських культур у всьому регіоні.

За даними AgRural, штат Мату-Гросу, найбільший виробник кукурудзи в Бразилії, де посів сої знаходиться на завершальному етапі, вже забезпечив гарне вікно для посіву другого врожаю кукурудзи у перші два місяці 2022 року.

Тим часом очікується, що найближчими днями випаде більше дощів у штатах Мату-Гросу, Мату-Гросу-ду-Сул, Парана, Санта-Катарина та Ріу-Гранді-ду-Сул.

“Наступного тижня очікуються додаткові поліпшення в північних регіонах, особливо в Мату-Гросу, з деякими обмеженими поліпшеннями в штатах Мату-Гросу-ду-Сул і Парана”, – йдеться у щоденному прогнозі погоди Maxar від 2 листопада.

Рясні дощі у штатах Гояс, Мінас-Жерайс та Баїя наступного тижня збережуть там сприятливу вологість для кукурудзи та сої, йдеться у звіті Maxar.

Щороку перший урожай кукурудзи у Бразилії висаджують у вересні-грудні та збирають у лютому-травні, а другий урожай висаджують у лютому-березні та збирають у червні-липні.

 

IDK.ru

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!