Ціни на добрива зможуть відіграти лише до кінця квітня 2022 р. — LNZ Group

удобрения

За останній рік обсяги продажів компанії LNZ Group зросли більш як на 20%. Про це розповів керівник напряму LNZ Energo Роман Кравець у коментарі до Latifundist.com.

Він наголосив, що якщо раніше компанія асоціювалася з азотними добривами, то цього сезону продажі йдуть у співвідношенні 3 до 1: азот та фосфор. Крім того, LNZ Group закріпилося до ТОП-10 трейдерів України та компанія націлена як на збільшення портфеля, так і на розширення асортименту продукції.

«Аномально високі ціни на природний газ значно збільшили собівартість добрив. Багато виробників закрили чи скоротили обсяги виробництва. У цій ситуації однозначно можна сказати, що проблем із закупівлею добрив немає, але є проблеми з наявністю їх обсягів», — прокоментував керівник напряму LNZ Energo.

Він наголосив, що газова криза вже впливає на ціни та обсяги виробництва мінеральних добрив не лише в Україні, а й у світі.

За підрахунками аналітиків, Україна входить у сезон із загальним дефіцитом у районі 500 тис. т за всіма видами добрив. На жаль, за словами Романа Кравця, цінове ралі зернових та збиральна компанія трохи відсунули у агровиробників закупівлю добрив на другий план.

Дефіцит добрив, на думку експерта, буде й рекомендація LNZ Group — розпочинати закупівлі вже зараз, щоб отримати товар вчасно та у необхідній кількості.

«В умовах дефіциту, відсоток зростання матиме суто спекулятивний характер. Також немає передумов до різкого зниження цін на газ, який є основним компонентом для виробництва добрив. Навіть, за умови, що ціна сировини різко знизитись, ціни на добрива зможуть відіграти лише до кінця квітня 2022 р. Тому наша рекомендація партнерам — якщо Ви плануєте вносити добрива навесні, контрактуйтеся зараз як мінімум на половину обсягу», — наголосив Роман Кравець.

Нагадаємо, що директор компанії GR Group DF Ігор Гольченко акцентував, що в Україні не існує проблеми дефіциту газу, обсяг виробництва добрив компанією Ostchem вищий за аналогічний період минулого ФГ, але баланс може порушити Росія.

 

Latifundist.com

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!