Ціна на соєві боби йде вгору через посуху в Аргентині

Аргентина

У понеділок котирування на соєві боби в Чикаго підвищилися, оскільки ціни підтримувалися сухою погодою в основному постачальнику — Аргентині, а також очікуванням підвищення попиту в Китаї на тлі пом’якшення обмежень, пов’язаних із COVID, повідомляє Аgriculture.

Пшениця подорожчала, компенсуючи втрати минулої сесії, хоча рекордні поставки з Чорноморського регіону стримували зростання.

Несприятлива погода для врожаю в Аргентині є основою ринку сої.

Китай — найбільший імпортер сої, і очікується, що попит на неї зросте, коли відновляться подорожі.

За словами трейдерів, доступність великої кількості недорогих поставок пшениці з Росії та України створює жорстку конкуренцію іншим світовим експортером.

Повідомлення про рекордний урожай, який очікується в Австралії, другому за величиною експортерові зерна в світі, також вплинули на ціни.

Однак витрати на оренду суден для транспортування товарів із Чорного моря зросли більш ніж на п’яту частину з початку року, відображаючи вищі ставки страхування військових ризиків, повідомили джерела в галузі.

Щотижневий звіт трейдерів Комісії з торгівлі товарними ф’ючерсами також показав, що некомерційні трейдери (категорія, яка включає хедж-фонди) скоротили свою чисту коротку позицію за пшеницею CBOT і підвищили свою чисту довгу позицію за соєю.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!