Ціна на ріпак повільно зростає

Джерело:  Feedlot
ріпак ціни

Після падіння цін наприкінці січня та на початку лютого ціна на ріпак знову почала зростати. Висхідний тренд триває четвертий день поспіль. Відновлення цін іде обережно.

Минулого тижня ціни на ріпак то зростали, то опускалися. Здебільшого це було з коливаннями цін на сою. У Бразилії збирання сої йде швидкими темпами. Консалтингові компанії скоригували свої високі очікування щодо врожаю до 150 мільйонів тонн або трохи нижче через спеку та посуху.

Урожай сої у Бразилії складе 156 мільйонів тонн

Міністерство сільського господарства США лише трохи знизило оцінку врожаю сої в Бразилії у звіті Wasde за цей місяць і, як і раніше, очікує, що він становитиме 156 мільйонів тонн. У поєднанні з вищим коригуванням початкових запасів, світові кінцеві запаси сої цього сезону досягнуть рекордного рівня в 116 мільйонів тонн, згідно з новим звітом Wasde. Останніми роками кінцеві запаси коливалися близько 100 мільйонів тонн.

Соя: Зростання запасів впливає на ціну

Зростання запасів соєвих бобів нависає над ринком, що поки перешкоджає переконливому відновленню цін. Хоча споживання соєвих бобів знову зростає після стабілізації минулого сезону, важливішим є збільшення запасів. Співвідношення запасів та споживання зросло з 27 до 28% минулого сезону, а цього року, за словами Вазде, буде зроблено наступний крок до позначки вище 30%.

Паризькі ф’ючерси: Ціна ріпаку відновилася

Невеликі запаси пальмової олії в Малайзії, проте, призвели до невеликого зміцнення цін на сою та ріпак на початку тижня. Крім того, нижчі дані щодо експорту сої до США опинилися у верхній частині діапазону, на який раніше вказували аналітики. Станом на 13 лютого ціна на ріпак на ф’ючерсному ринку в Парижі піднялася до рівня трохи вище за 425 євро за тонну. Це значно вище за мінімум тижневої давності в 410 євро за тонну.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!