Ціна бавовни оновила 10-річний максимум

хлопок

Ціни на бавовну продовжують зростати на тлі її нестачі на світовому ринку при підвищенні попиту з боку Китаю.

Вартість бавовни-сирцю на біржі ICE у понеділок підскочила до $1,1 за фунт уперше з 2011 року.

Китай був змушений суттєво збільшити імпорт бавовни з США після того, як торік адміністрація американського президента Дональда Трампа заборонила ввезення в країну продукції з бавовни, яка виробляється в Сіньцзян-Уйгурському автономному районі КНР. Таке рішення США було обумовлено підозрами у тому, що бавовна в цьому регіоні виробляється з використанням примусової праці уйгурів.

При цьому американські компанії, як і раніше, можуть імпортувати бавовняну продукцію, вироблену в Китаї, якщо сама бавовна була вирощена за межами країни. Таким чином, Китай імпортує бавовну, в основному американську, для виробництва товарів та їх відправлення назад до Штатів.

Урожай бавовни в США цього року запізнюється через зливи в основних регіонах вирощування цієї культури. У той же час, Індія очікує зниження виробництва бавовни всередині країни цього року, в тому числі через несприятливі погодні умови. Згідно з прогнозом індійської асоціації бавовни, експорт бавовни з країни у сільськогосподарському сезоні 2021-2022 років. буде на 38% нижчим, ніж роком раніше.

Тим часом аналітична компанія Cotlook погіршила прогноз дефіциту бавовни на світовому ринку до 207 тис. тонн з 122 тис. тонн, що очікувалися у вересні.

 

IDK.ru

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!