Conab прогнозує ймовірне падіння експорту сої та кукурудзи з Бразилії

Джерело:  Feedlot
Бразилія

За даними Conab, через зниження цін та експортних надбавок найближчими місяцями очікується скорочення міжнародних продажів сої. У травні експорт сої з Бразилії досяг 15,59 млн. тонн порівняно з 14,34 млн. тонн у попередньому місяці і 10,64 млн. тонн за аналогічний період 2022 року.

Однак, незважаючи на це збільшення, виробники, ймовірно, віддадуть перевагу притриманню сої до кращих часів, а саме до другого півріччя, коли ціни мають зрости. Це нещодавнє зростання експорту значною мірою пов’язане з очікуваними продажами та підготовкою до нового врожаю.

Conab також повідомляє, що Китай, який імпортує з Бразилії рекордні обсяги сої, ускладнив процес перевірки вантажів, що прибувають до країни. Це призвело до більш тривалого часу оформлення і повільнішого і дорожчого просування товарів на територію Китаю, що може затримати торгівлю з азіатською країною.

Що стосується кукурудзи, то експорт уже показав незначне падіння, склавши в травні 0,38 млн. тонн у порівнянні з 0,47 млн. тонн у квітні. На це зниження вплинуло зниження премій та котирувань, що значно вплинуло на закордонні продажі.

Томе Гут, керівник відділу оперативної логістики Conab, зазначає, що відмінні умови для бразильського врожаю цього року, пов’язані з початком посіву американського врожаю, чинять тиск на ціни в Чикаго через прогнози рекордної світової пропозиції. Проте очікувана найближчими днями посуха в США призвела до зростання цін через побоювання щодо погодних умов.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!