Чистий прибуток ADM упав удвічі через зниження маржинальності переробки сої

Джерело:  OleoScope
дубль

Чистий прибуток світового агропромислового гіганта ADM у другому кварталі цього року впав на 48% і склав $ 486 млн через зниження маржинальності переробки соєвих бобів, йдеться у звіті від 31 липня. У 2023 році показник прибутку компанії на той же період склав $927 млн.

Нижча маржинальність була отримана через низку причин, у тому числі зниження поставок з Північної Америки, у тому числі з повеней і втрати врожаю в Мату-Гросу, а також зростаючі поставки з Бразилії та Аргентини, які усунули експортну конкурентоспроможність у бік поставок з Південної Америки. Америки.

«Наші результати щодо послуг і олійних культур значно нижчі за рекордні результати попередніх років через продовження перебалансування попиту та пропозиції і загального зниження обсягів продажів фермерів», — сказав Лучано. Глобальна маржа переробки соєвих бобів знижується через перегляд умов попиту та пропозиції, а також зниження вартості соєвих бобів, зниження цін і доходів від реалізації, а також більш високих корпоративних нерозподілених витрат. За даними ADM, на маржу додатково впливає збільшення імпорту відпрацьованих кулінарних олій (UCO).

  • Прибуток до сплати прибуткового податку склав $596 млн, що на 47% менше, ніж 1,13 млрд доларів США у другому кварталі попереднього року.
  • Операційний прибуток у сегменті сільськогосподарських послуг та олійних культур ADM упав на 56% до $459 млн ($1,05 млн до звітного періоду 2023 р.).
  • Операційний прибуток у сфері переробки впав на 41% до $ 132 млн ($ 224 млн).
  • Операційний прибуток у сегменті «Олієпродукти та інше» знизився на 62% до $137 млн ​​($362 млн).

Лучано додав, що попит на соєвий шрот у Північній Америці зростає, що ймовірно призведе до підвищення рентабельності переробки.

“Ми збираємося перейти в четвертий квартал, в якому, як ми сподіваємося, буде дуже великий урожай у США”, – сказав він. «Ми очікуємо, що у нас буде достатньо сировини… і попит на соєвий шрот, як і раніше, високий у всьому світі».

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!