Чисельність свиней у Німеччині стала найнижчою з 1990 року

Джерело:  Meatinfo
свині

За останні роки в Німеччині відбулося стрімке скорочення поголів’я свиней, яке вже стало мінімальним із 1990 року. Про це повідомляє галузевий портал The Pig Site з посиланням на дані Глобальної сільськогосподарської інформаційної мережі (GAIN), що належить Мінсільгоспу США.

Причиною того, що сталося, Інтернет-видання назвало численні кризи через різні чинники, такі як зниження внутрішнього попиту на продукцію і закриття експортних ринків через спалахи африканської чуми свиней (АЧС). Становище покращилося лише після дворічних зусиль фермерів. Однак, незважаючи на відновлення їхнього рівня доходів, виникли інші проблеми, такі як політична та фінансова невизначеність. Через це багато свинарів продовжують закривати виробництво.

Міністерство сільського господарства країни вже вжило заходів для модернізації тваринництва, включаючи свинарство. Одним із заходів, про який вже стало відомо, буде запровадження нового обов’язкового маркування для тваринницької продукції. Однак The Pig Site зазначає, що в планах влади щодо федерального бюджету наступного року чомусь не прописана фінансова підтримка тваринників, які планують переозброїти своє виробництво. Таким чином, у найближчій перспективі ситуація у німецькому свинарстві залишатиметься складною, зазначає видання.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!