Чиказькі соєві боби закрили минулий тиждень зниженням на 1,33%

Джерело:  Oilworld
соя доллар

Ціни на пшеницю в США розвернули раніше досягнуте зростання і закрилися зниженням у п’ятницю, оскільки ринки зважували напружені світові акції проти перспективи значного виробництва пшениці в Росії та зусиль щодо відновлення угоди щодо зерна у Чорному морі.

Чиказькі соєві боби та кукурудза подорожчали після того, як позиціонування наприкінці місяця призвело до зниження ф’ючерсів більшу частину тижня, і трейдери стежили за оновленнями стану врожаю в США до початку збирання врожаю.

Найактивніший контракт на пшеницю на торговій біржі Чикаго (CBOT) впав на 6-1/2 цента до $5,95-1/2. За тиждень ціни на пшеницю CBOT впали на 4,22%, це друге тижневе зниження поспіль.

Соєві боби закрилися на 1/2 цента вищими на рівні $13,69-1/4 за бушель, але закрили тиждень зниженням на 1,33%. Котирування кукурудзи виросли на 3-1/4 цента до $4,81-1/2 за бушель, але втратили за тиждень 1,33%.

Президент Росії Володимир Путін має провести переговори з президентом Туреччини Тайипом Ердоганом у понеділок на російському чорноморському курорті Сочі, повідомив Кремль.

Російська сільськогосподарська консалтингова компанія ІКАР заявила, що Росія може експортувати 49,5 млн. тонн пшениці в сезоні 2023/24, що на 2 млн. тонн більше, ніж прогнозувалося раніше, виходячи з переглянутої оцінки врожаю пшениці в країні до 91,0 млн. тонн з попередніх 89,5 млн тонн. .

Декілька провідних країн-виробників відзначили проблеми з виробництвом, у тому числі Аргентина, де зернова біржа Буенос-Айреса повідомила, що врожай пшениці 2023/24 року постраждав від екстремальних погодних умов.

«Ми знаходимося на дев’ятирічному мінімумі запасів, які можна використати у всьому світі для виробництва пшениці. І я думаю, що в якийсь момент ринку доведеться виправити це, особливо якщо ми продовжимо екстремальні погодні умови в деяких ключових країнах», — сказав Майк Зузоло. президент Global Commodity Analytics, повідомляє Рейтер.

На ринку соєвих бобів побоювання, що посушлива погода завдасть шкоди американським бобам на ключовому етапі розвитку, сприяли зростанню цін минулого місяця, але на цьому тижні імпульс згас, а врожай може чинити додатковий тиск, особливо якщо низький рівень води в річці Міссісіпі продовжить перешкоджати експортним каналів. .

«Це лише питання часу, коли ці поставки почнуть надходити на ринок», – сказав Ендрю Джексон, торговець зерном на південному сході компанії Action Ag. «Рівень річки невеликий. Цього року не буде потрібно багато зусиль, щоб чинити тиск», повідомляє Рейтер.

Нещодавня експортна діяльність надала деяку підтримку. Міністерство сільського господарства США (USDA) підтвердило приватні продажі 198 000 тонн соєвих бобів нового врожаю в США в невідомі місця призначення, ознаменувавши шість послідовних торгових днів щоденних повідомлень про продаж сої.

Міністерство сільського господарства США має опублікувати нові оцінки врожаю наступного тижня після того, як дані у понеділок показали, що соєві боби та кукурудза справляються з погодою краще, ніж побоювалися.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у листопаді на Малайзійській біржі деривативів Бурса зріс на 30 рінггітів, або 0,75%, і завершився на позначці 4040 рінггітів (869,75 доларів США) за метричну тонну. Контракт показав зростання на 2,12% за тиждень.

За словами трейдера з Куала-Лумпура, після відновлення торгів після свят та сприятливих даних з виробництва та експорту Amspec, еталонний індикатор має гарну підтримку вище за психологічну ціну в 4000 ринггітів.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!