Чиказькі соєві боби впали на третю сесію поспіль у четвер

Джерело:  Oilworld
соя

Чиказькі соєві боби впали третю сесію поспіль у четвер, але наблизилися до щомісячного зростання на 3%, чому сприяє сильний експортний попит у США та побоювання, що посушлива погода завдасть збитків урожаю на ключовому етапі розвитку. .

Пшениця торгувалася трохи вище, але її місячне падіння склало 8%, найбільше з травня 2022 року, через рясні поставки з боку провідного експортера Росії.

Кукурудза торгувалася практично на рівних, розраховуючи на місячне зниження на 6% після того, як вчасні дощі на початку сезону сприяли врожаю у США.

Найактивніший контракт на соєві боби на торговій біржі Чикаго (CBOT) впав на 9-3/4 цента до $13,77 за бушель до 17:00 за Грінвічем.

Ціни на пшеницю CBOT востаннє зросли на 3/4 цента до $6,07-3/4 за бушель, а кукурудза CBOT впала на 3/4 цента до $4,80 за бушель.

«Довгострокова фундаментальна ситуація з пшеницею насправді не така вже й жахлива», — сказав Джо Вацлавік, президент Standard Grain. «Глобальні поставки порівняно з попитом є досить напруженою ситуацією», повідомляє Рейтер.

Нещодавній експорт соєвих бобів у поєднанні зі спекотною та сухою погодою у Сполучених Штатах підштовхнули ф’ючерси на соєві боби до місячного максимуму $14,10 у понеділок.

Але зустрічний вітер лишається. Дані уряду США в понеділок показали, що соєві боби постраждали від недавніх спекотних і посушливих умов менше, ніж передбачалося, а низький рівень води в річці Міссісіпі завадив експортному ентузіазму.

“Минулого тижня ми спостерігали деякий тиск з боку продавців”, – сказав Ден Хассі, старший ринковий стратег Zaner Group. “Але я думаю, що в основі зростання цін на соєві боби все ще лежить тенденція, яка не була визнана недійсною”, повідомляє Рейтер.

Втрати соєвих бобів були пом’якшені щоденними повідомленнями про продаж сої протягом п’яти торгових днів поспіль від Міністерства сільського господарства США (USDA). У четвер агентство підтвердило приватний продаж 132 000 тонн соєвих бобів нового врожаю зі США до Китаю.

За тиждень, що завершився 24 серпня, експортний продаж сої становив 1,073 мільйона метричних тонн, що відповідало торговим очікуванням.

Експортні продажі кукурудзи склали 1,063 мільйона метричних тонн, а експортні продажі пшениці – 344 100 метричних тонн також відповідали торговим очікуванням.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!