Чиказькі ф’ючерси на зерно та соєві боби знижувалися після прогнозів Міністерства сільського господарства США

Джерело:  Oilworld
микс

Найактивніші ф’ючерси на кукурудзу торгової біржі Чикаго різко впали в четвер після того, як уряд повідомив, що американські фермери зберуть цього року найбільший урожай кукурудзи в історії.

Прогноз звіту перевищив торгові оцінки. Найактивніший контракт на кукурудзу CBOT в якийсь момент упав до $4,66-1/2, найнижчої ціни з 30 грудня 2020 року, а потім знову почав зростати.

Тим часом, ф’ючерси на соєві боби впали після того, як у звіті World Agricultural Supply and Demand Estimates прогнозується, що світові запаси сої до кінця цього сезону будуть найбільшими за всю історію спостережень.

Бразильське агентство з рослинництва Conab також підвищило свій прогноз урожаю сої в цій американській країні в 2023/24 році до 162,420 мільйона метричних тонн з попередніх 162,003 мільйона, незважаючи на напружену спекотну та суху погоду у ключових регіонах.

Ф’ючерси на соєві боби зіткнулися з тиском, оскільки трейдери зафіксували прибуток наступного дня після того, як базовий січневий контракт досяг найвищої ціни майже за два місяці.

Розпродаж відбувся, незважаючи на підтвердження Міністерства сільського господарства США (USDA) про те, що експортери продали 1,7 мільйона тонн американської сої за останній день, у тому числі понад 1 мільйон тонн у Китай, що розширило хвилю недавніх експортних угод.

У середу агентство Reuters повідомило, що Китай купив щонайменше 300 000 тонн соєвих бобів.

“І я думаю, що вони (Міністерство сільського господарства США) мали цю інформацію на руках, сьогодні вранці…………”, – сказав Річ Нельсон, головний стратег Allendale, повідомляє Рейтер.

Ф’ючерси на пшеницю продовжили зниження на тлі зміцнення долара США та вказівок у звіті WASDE на збільшення світових поставок, зниження внутрішнього споживання та зростання кінцевих запасів.

Найактивніший контракт на соєві боби CBOT подешевшав на 22-1/4 центи до $13,43-1/2 за бушель. Котирування кукурудзи CBOT Cv1 подешевшали на 8 центів до $4,68 за бушель, тоді як ф’ючерси на пшеницю закрилися зниженням на 11-1/2 цента до $5,80-3/4 за бушель.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!