Чиказькі ф’ючерси на зерно та соєві боби впали у понеділок після вихідних

Джерело:  Oilworld
доллар микс

Чиказькі ф’ючерси на зерно та соєві боби впали в понеділок після вихідних, присвячених Дню Подяки, під тиском зниження попиту та технічного продажу.

Березневі ф’ючерси на кукурудзу торгової біржі Чикаго і всі контракти на пшеницю впали до мінімуму, в той час як соєві боби впали до тритижневого мінімуму, а потім трохи виросли.

“Відбувається ліквідація”, – сказав Ден Басс, президент AgResource Co в Чикаго. «Ми досягли нових мінімумів з пшениці та кукурудзи, що викликало нові продажі, і в цьому вся суть», пише Рейтер.

Пшениця на торговій біржі Чикаго впала на 2,7% до $5,61-3/4 за бушель. Кукурудза знизилася на 1,7% до $4,55-1/2 за бушель після падіння до $4,53-3/4, найнижчого рівня для найактивнішого контракту з грудня 2020 року. Соєві боби знизилися на 0,8% до $13,29-1/2 за бушель до 21:30 GMT після падіння до мінімуму з 2 листопада на рівні $13,23-1/2 за бушель.

«Ми тут ніби застрягли у відпустці», – сказав Дейл Дарчхольц, приватний консультант із сировинних ризиків із Блумінгтона, штат Іллінойс. «Обсяг та інтерес до торгівлі в цей момент почали знижуватися, тому ситуація може стати трохи неохайною просто тому, що немає великого обсягу та ліквідності, щоб компенсувати це», повідомляє Рейтер.

Соєві боби знайшли деяку підтримку в Бразилії, де посіви 2023/24 року станом на четвер досягли 74% від очікуваної площі, повідомила в понеділок консалтингова компанія з агробізнесу AgRural, що говорить про найповільнішу сівбу за останні 8 років.

За тиждень засіяні площі зросли на 6 процентних пунктів порівняно з попереднім тижнем, але темпи продовжують сильно відставати від рівня минулого року, коли 87% площ було засаджено одночасно, і зараз це найповільніший показник із 2015/16 року.

У заяві AgRural говориться, що прогрес минулого тижня був обмежений надмірною вологістю в самому південному штаті Бразилії Ріу-Гранді-ду-Сул, навіть незважаючи на те, що кілька необхідних опадів було зареєстровано в центрально-північних штатах.

Погана погода змусила кілька консалтингових компаній минулого тижня знизити свої прогнози щодо виробництва сої у 2023/24 році у Бразилії, хоча аналітики, як і раніше, очікують, що країна збере рекордний урожай.

В даний час AgRural прогнозує, що врожай цього сезону складе 163,5 мільйона метричних тонн порівняно з попередньою оцінкою в 164,6 мільйона тонн, але не виключає можливості свіжих зрізів через несприятливі погодні умови.

«У короткостроковій перспективі необхідно більше дощів та кращий розподіл опадів, щоб дозволити продовжити посадку та обмежити втрати врожаю», – заявили у консалтинговій компанії.

AgRural також повідомила, що фермери в центрі та півдні Бразилії засіяли 83% площ, очікуваних під перший урожай кукурудзи в 2024 році, порівняно з 80% тиждень тому, але нижче 88%, зареєстрованих роком раніше.

Ринок продовжує уважно стежити за погодою у найбільшій країні-експортері, де прогнозуються спекотні умови, що загрожують урожаю.

Спостерігався деякий новий попит на пшеницю: у понеділок Пакистан і Бангладеш оголосили міжнародні тендери. Але дешева чорноморська пшениця, особливо з Росії, мала виграти цей бізнес, повідомляє Рейтер.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!