Чиказькі ф’ючерси на сою та пшеницю впали в середу, а ф’ючерси на кукурудзу зміцнилися

Джерело:  Oilworld
доллар

Чиказькі ф’ючерси на сою і пшеницю впали в середу, а ф’ючерси на кукурудзу зміцнилися, оскільки ринки звернули увагу на прогнози уряду США щодо врожаю, що широко обговорюються.

Найактивніший контракт на сою на торговій біржі Чикаго (CBOT) впав на 19 центів, приблизно на 1,5%, і зупинився на рівні $12,52-1/2 за бушель. Якогось моменту він впав до $12,51, найнижчого рівня на безперервному графіку з 15 грудня 2021 року.

Зернові трейдери коригували позиції напередодні звіту Міністерства сільського господарства США (USDA) щодо оцінок попиту та пропозиції на сільськогосподарську продукцію (WASDE) від 12 жовтня. У середньому аналітики, опитані Reuters, очікують, що Міністерство сільського господарства США зменшить свої прогнози щодо виробництва та врожайності сої та кукурудзи у США, що традиційно підтримує ціни.

Але не всі спостерігачі за ринком оптимістично налаштовані, і деякі очікують, що WASDE покаже показники врожайності та виробництва сої поблизу верхньої межі діапазону оцінок.

«Багато людей кажуть, що це найкращий урожай сої, який колись вирощувався», – сказав Клейтон Поуп, керівник консалтингової компанії із сільськогосподарських ризиків Clayton Pope Commodities у Шампейні, штат Іллінойс, повідомляє Рейтер.

Попит на соєві боби США залишається низьким, але низькі ціни можуть стати поворотним моментом. Міністерство сільського господарства США в середу повідомило про експортний продаж 121 000 тонн соєвих бобів покупцям у Китаї та ще 213 000 тонн було продано невідомим покупцям.

Грудневі ціни на пшеницю CBOT впали на 2-1/2 цента і зупинилися на рівні $5,56 за бушель, що є найнижчим показником закриття контракту з 29 вересня. Аналітики, опитані агентством Reuters, очікують, що у жовтневому звіті WASDE прогнозуються вищі кінцеві запаси пшениці, ніж прогнозувалося у вересні.

Ціни на кукурудзу піднялися на 2-1/2 цента і зупинилися на рівні $4,88 за бушель, що на волосок вище 50-денної ковзної середньої.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!