Чиказькі ф’ючерси на соєві боби знижувалися у п’ятницю

Джерело:  Oilworld
доллар

Чиказькі ф’ючерси на соєві боби та кукурудзу впали в п’ятницю, на тлі розпродажу акцій та прогнозами ідилічної погоди для збирання врожаю на більшій частині фермерського поясу США у вихідні, після зростання вдень раніше.

Найбільш активні ф’ючерси на сою торгової біржі Чикаго (CBOT) впали приблизно на 1% до $12,68-1/2 за бушель до 16:30 за Гринвічем, а ф’ючерси на кукурудзу CBOT впали на 0,7% до $4,94.

Зниження відбулося після того, як звіт Міністерства праці США показав, що у вересні в країні було створено 336 000 робочих місць порівняно з прогнозами в 170 000, що посилило очікування того, що Федеральна резервна система США продовжить підвищувати процентні ставки, і спровокувало падіння американських фондових ринків

Листопадові соєві боби виросли на попередній сесії, закрившись вище $12,80 за бушель вперше за тиждень, рівень, який, можливо, спонукав деяких виробників зафіксувати прибуток та хеджувати ризики у розпалі збору врожаю.

“Соєві боби очікують на хороші темпи прибирання на вихідних. Іноді продажі відбуваються раніше, ніж куплять у виробників”, – сказав Джейсон Уорд, керуючий директор Northstar Commodity у Міннеаполісі, повідомляє Рейтер.

Грудневі ціни на кукурудзу зросли до $4,99 на день раніше, а потім відступили – рівня, якого вони не бачили з серпня і де вони зустріли неодноразовий опір.

“Цей рівень у п’ять доларів був дуже, дуже важким для ринку”, – сказав Уорд, припустивши, що удар у відповідь походить від спекулятивних інвесторів, які накопичили велику чисту коротку позицію щодо ф’ючерсів на кукурудзу. “Я думаю, вони захищають свою позицію проти 5 доларів”, – сказав він.

Ф’ючерси на м’яку червону пшеницю CBOT впали приблизно на 1,3% до $5,70-1/2 після зростання вдень раніше на повідомленнях про те, що вантажний корабель підірвався на міні в Чорному морі, що відродило побоювання щодо нестабільного статусу експорту з України.

Проте сумніви щодо здатності України наростити морський експорт наголошують на очікуванні того, що ринок пшениці досяг дна після трирічного мінімуму минулого тижня, що відображало рясні короткострокові поставки з Чорноморського регіону.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!