Чиказькі ф’ючерси на соєві боби виросли у вівторок

Джерело:  Oilworld
доллар

Чиказькі ф’ючерси на соєві боби виросли у вівторок, різко відновившись після ранніх втрат на тлі технічних торгів та даних, що показують зростання експорту американських олійних культур.

Ціни на кукурудзу впали, а ф’ючерси на пшеницю різко впали.

Найактивніше торгується контракт на соєві боби торгової біржі Чикаго виріс на 0,6% до $12,71-1/2 за бушель. На початку торгів він упав до $12,54-1/4, найнижчого рівня з грудня 2021 року.

“Людям, які торгують на ринку прямо зараз, не вистачає витримки, вони не будують плани на довгострокову перспективу”, – сказав Скотт Хармс, старший радник із сільськогосподарських ризиків в Archer Financial Services, повідомлять Рейтер.

Він сказав, що нестабільна угода була затиснута між продавцями з короткими продажами, які не мали важелів, щоб «утримати її», і недостатньо бичачих новин, «щоб організувати велике ралі».

Фермери, які займаються вирощуванням сої, отримали промінь світла, коли Міністерство сільського господарства США (USDA) повідомило про експортні інспекції 1,036 мільйона тонн соєвих бобів за тиждень, що закінчився 5 жовтня, що є найвищим показником із середини лютого. Дані були затьмарені після того, як Міністерство сільського господарства США було змушене скоригувати ще оптимістичніші цифри, опубліковані раніше того ж дня.

Щотижневі дані Міністерства сільського господарства США показали, що збирання сої завершено на 43%, що трохи вище за середній показник аналітиків, опитаних агентством Reuters, при цьому стан урожаю дещо знизився до 51%, які отримали оцінку «добре» або «відмінно» порівняно з 52 % попереднього тижня.

Пшениця CBOT впала після короткочасного ралі на попередній сесії, спричиненому стрибком цін на енергоносії. Грудневі ціни на м’яку червону пшеницю озиму WZ3 впали на 2,5% і зупинилися на рівні $5,57 за бушель.

Трейдери коригували позиції напередодні звіту Міністерства сільського господарства США щодо оцінок світового попиту та пропозиції на сільськогосподарську продукцію від 12 жовтня.

Ціни на кукурудзу впали на 0,6% до $4,85-1/2 за бушель, оскільки трейдери чекають на щотижневі дані Міністерства сільського господарства США про стан урожаю. У звіті, опублікованому після закриття, йдеться, що станом на неділю врожай кукурудзи було зібрано на 34%, що відповідає оцінкам.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!