Чиказькі ф’ючерси на соєві боби впали другу сесію поспіль у середу

Джерело:  Oilworld
доллар

Чиказькі ф’ючерси на соєві боби впали другу сесію поспіль у середу, оскільки прогнози дощів у Бразилії послабила побоювання з приводу посухи, що завдасть шкоди перспективам урожаю у найбільшому експортері світу.

Ф’ючерси на кукурудзу та пшеницю також торгувалися нижче.

Найактивніший контракт на сою торгової біржі Чикаго (CBOT) впав на 1,2%, або 16-1/4 цента, до $13,07-1/2 за бушель.

За словами аналітиків, ринок впав після того, як прогнози показали, що наступного тижня, ймовірно, піде такий необхідний дощ у центральну та північну Бразилію, де спекотні та сухі умови викликають занепокоєння.

«Що ж, ласкаво просимо у чудовий світ погоди», — сказав Том Фріц, партнер брокерської компанії EFG Group у Чикаго. «Ми торгуємо прогнозом наступного тижня, на якому температура знизиться і повернеться нормальна вологість», повідомляє Рейтер.

Розпродаж відбувся незважаючи на те, що Міністерство сільського господарства США підтвердило продаж 125 000 тонн соєвих бобів нового врожаю в США до невідомих місць призначення, враховуючи, що постачання врожаю в 2024/25 маркетинговому році, який починається 1 вересня 2024 року, ще далеко.

Трейдери стежили за новинами з Аргентини, де песо впав більш ніж на 50%, оскільки ринки стежили за першими подробицями про плани нового президента Хав’єра Мілея щодо повернення труднощів економіки в потрібне русло.

Мілей буде прагнути підвищити експортне мито на деякі види зерна до 15%, хоча це не вплине на тарифи на сою, повідомило джерело в галузі. Аргентина – один із найбільших у світі експортерів переробленої соєвої олії та шроту, третє місце з кукурудзи та важливий виробник пшениці.

Аргентина є одним з найбільших у світі експортерів переробленої соєвої олії та шроту, третім за величиною виробником кукурудзи та важливим виробником пшениці та яловичини. Експорт пшениці та кукурудзи наразі оподатковується за ставкою 12%, а експорт сої – по 33%.

La Nacion та інші місцеві ЗМІ повідомили, що уряд Мілеї прагнутиме домогтися підвищення податків за допомогою законопроекту, який буде представлений у Конгресі.

Джерело в секторі експорту зерна, безпосередньо знайоме із ситуацією, підтвердило повідомлення La Nacion. Тим часом джерело в уряді повідомило, що офіційна інформація буде опублікована пізніше того ж дня.

Ціна кукурудзи CBOT впала на 5-3/4 центи до $4,79-1/2 за бушель, найнижчого рівня закриття з 29 листопада. Пшениця впала на 3,2% до $6,05-1/4 за бушель після зростання до чотиримісячного максимуму минулого тижня на продажах США до Китаю.

Світовий попит на пшеницю з боку таких країн як Алжир і Туніс допоміг підняти ф’ючерси у вівторок, але без особливого нового попиту в середу пшениця втратила цей приріст.

“Бичий ринок потрібно годувати щодня”, – сказав Фріц.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!