Чиказькі ф’ючерси на соєві боби в середу трохи знизилися після зростання протягом останніх кількох днів

Джерело:  Oilworld
долар

Чиказькі ф’ючерси на соєві боби в середу трохи знизилися після зростання протягом останніх кількох днів до серпневих максимумів, оскільки покращення прогнозу погоди в Бразилії затьмарило рекордні обсяги виробництва сої в США минулого місяця.

Ф’ючерси на кукурудзу та пшеницю знизилися більш ніж на 1% у середині сесії.

Найактивніший контракт на соєві боби на торговій біржі Чикаго (CBOT) до 17:00 за Грінвічем знизився на 0,32% до $13,85-1/4 за бушель. Раніше в середу він досяг найвищого рівня з 30 серпня на рівні $13,98-1/2 за бушель, перевищивши двомісячний пік, досягнутий у вівторок.

“Ми взяли невелику паузу після нещодавнього ралі”, – сказав Джек Сковілл, ринковий аналітик The Price Futures Group. «Ми, як і раніше, дуже уважно стежимо за погодною ситуацією в Південній Америці», повідомляє Рейтер.

Хвиля спеки в Бразилії, найбільшому у світі експортері сої, посилила стурбованість з приводу посушливих умов посівів сої у північних та центральних регіонах. Проте прогноз дощу наступного тижня може принести полегшення та повернути увагу до великих світових запасів олійних культур, вважають аналітики.

“У жодному разі не можна очікувати, що ці зливи зможуть зупинити посуху”, – сказав Сковіл. «Ймовірно, ми знову вирушимо на стрибки, як тільки буде доведено, що це не був великий проливний дощ».

Погода в Бразилії переважила дані, що показують, що американські переробники сої переробили рекордну кількість соєвих бобів у жовтні, а запаси соєвої олії на кінець місяця впали до найнижчого рівня майже за дев’ять років.

Соєва олія CBOT подорожчала на 0,69% до 52,32 цента за фунт, а соєвий шрот знизився на 1,35% до $467,2 за коротку тонну.

Переробники сої в США переробили рекордну кількість соєвих бобів у жовтні, тоді як запаси соєвої олії на кінець місяця впали до найнижчого рівня майже за дев’ять років, згідно з даними Національної асоціації переробників олійних культур (NOPA), опублікованими в середу.

Члени NOPA, на частку яких припадає близько 95% переробки сої в США, минулого місяця переробили 189,774 млн. бушелів сої, що на 14,7% більше у порівнянні з 165,456 млн. бушелів, перероблених у вересні, і на 2,9% порівняно з переробкою 184,464 млн. бушелів у жовтні 2022 року.

Зростання попиту на олію для виробництва біопалива, такого як відновлюване дизельне паливо, спровокувало масштабне розширення вітчизняних переробних потужностей, при цьому в найближчі кілька років планується відкрити безліч нових або модернізованих переробних заводів.

Archer-Daniels-Midland Co ADM.N та нафтова компанія Marathon Petroleum Corp MPC.N цього тижня відкрили в Північній Дакоті новий завод, здатний переробляти 150 000 бушелів соєвих бобів на день.

Жовтневий обсяг продажів NOPA перевищив середню торгову оцінку в 187,237 мільйона бушелів, згідно з опитуванням Reuters, проведеним серед дев’яти аналітиків. Оцінки варіювалися від 180,000 млн до 193,235 млн бушелів за середнього значення 187,400 млн бушелів.

Запаси соєвої олії серед членів NOPA станом на 31 жовтня впали шостий місяць поспіль до 1,099 млрд фунтів, що нижче за середню торгову оцінку і найнижчий рівень поставок олії на кінець місяця з грудня 2014 року.

Запаси олії членів NOPA знизилися на 0,8% з 1,108 млрд фунтів на кінець вересня і на 28,1% порівняно із запасами, що становили 1,528 наприкінці жовтня минулого року.

Учасники ринку також стежили за підсумками довгоочікуваної зустрічі у середу між президентом США Джо Байденом та китайським колегою Сі Цзіньпіном для отримання подальших вказівок щодо торгівлі сільськогосподарською продукцією. Китай є найбільшим у світі імпортером сої.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!