Чиказькі ф’ючерси на соєві боби різко зросли у понеділок

Джерело:  Oilworld
доллар

Чиказькі ф’ючерси на соєві боби різко виросли в понеділок на тлі попиту з боку Китаю та спекотної спеки в Бразилії, де фермери, як очікується, зіткнуться з негативними для врожаю температурами протягом наступних кількох днів.

Тим часом, ф’ючерси на кукурудзу виросли завдяки технічним торгам та підтримці з боку новин про купівлю Мексикою американського зерна – рух нагору, який також дав імпульс ф’ючерсам на пшеницю, кажуть трейдери.

Найактивніший контракт на кукурудзу на CBOT піднявся на 13-1/4 цента до $4,77 1/4 за бушель, відскочивши від мінімумів минулого тижня. Найбільш активні ф’ючерси на пшеницю зросли на 3-3/4 центи до $5,79 за бушель.

Найактивніший січневий ф’ючерс на сою піднявся на 35 центів до $13,82-1/2 за бушель після досягнення $13,86, що є найвищим показником на безперервному графіку найактивнішого контракту з 31 серпня.

Ралі також сприяло зростанню ф’ючерсів Чикаго на шрот: грудневий контракт встановив новий максимум і досяг денного торгового ліміту в 25 доларів протягом сесії.

Ціни підскочили, оскільки останні погодні моделі передбачають, що найближчими днями на північних двох третинах Бразилії температура буде близько 100 градусів за Фаренгейтом (38 градусів за Цельсієм).

Ф’ючерси на сою також отримали підтримку Китаю, який знову купив американську сою в понеділок після серії покупок минулого тижня перед зустріччю Джо Байдена і Сі Цзіньпіна в Сан-Франциско в середу.

Консалтингова агробізнес-компанія AgRural знизила прогноз урожаю сої в Бразилії в 2023/24 році через нерегулярні опади та спеку, яка вразила найбільший виробник зерна штат Мату-Гросу, йдеться в заяві компанії в понеділок.

AgRural заявила, що тепер очікує, що виробництво сої в країні досягне 163,5 мільйона тонн цього сезону в порівнянні з жовтневим прогнозом у 164,6 мільйона тонн, і додала, що нові скорочення можливі до кінця цього місяця залежно від погоди.

Бразильське метеорологічне агентство Inmet минулого тижня випустило попередження про хвилю сильної спеки, оскільки прогнози показали, що температура може бути на 5 градусів вищою за середню протягом двох-трьох днів поспіль у центрально-західній та південно-східній Бразилії.

В AgRural заявили, що спекотна і суха погода вплинула на початкову стадію зростання на ділянках, засіяних зовсім недавно, а також завдала збитків полям, де активність більш розвинена, вже цвіте та утворює стручки.

“Потреба у пересіві у штаті продовжує зростати”, – заявили в консалтинговій компанії, зазначивши, що погода також непокоїть фермерів в інших центрально-західних штатах, а також на півночі, північному сході та південному сході Бразилії.

“Це свого роду удар один-два”, – сказав Дон Руз, президент US Commodities у Західному Де-Мойні, штат Айова. “Пропозиція бобів у Південній Америці може скоротитися, а потім попит зросте”, повідомляє Рейтер.

Кукурудза також зросла після падіння майже до трирічного мінімуму минулого тижня після того, як уряд повідомив, що фермери США цього року зберуть рекордний врожай.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!