Чиказькі ф’ючерси на пшеницю зросли більш ніж на 2% у середу

Джерело:  Oilworld
доллар пшеница

Чиказькі ф’ючерси на пшеницю зросли більш ніж на 2% у середу, продовжуючи зростання порівняно з попередньою сесією, оскільки трейдери закрили свої короткі позиції напередодні кінця місяця та дня першого повідомлення про спотовий грудневий контракт.

Ціни на соєві боби знизилися на початку торгів, але потім відновилися, оскільки трейдери отримували дані про несприятливу погоду для врожаю в Бразилії. Ціни на кукурудзу трохи зросли після того, як деякі контракти раніше досягли мінімуму терміну дії контрактів.

Найактивніший контракт на пшеницю на торговій біржі Чикаго (CBOT) завершився зростанням на 13-3/4 цента до $5,85-3/4 за бушель, що є найвищою ціною закриття з 15 листопада.

«Ми маємо позиціонування на кінець місяця. Це важливий чинник на сьогоднішньому ринку», – сказав Карл Зетцер, партнер Consus Ag Consulting. “Невелике покриття коротких позицій за контрактом на пшеницю, який сильно постраждав”, повідомляє Рейтер.

Пшениця зросла після того, як найактивніший березневий контракт встановив у понеділок мінімум термін дії контракту.

Трейдери та аналітики заявили, що очікують помірних і великих поставок за грудневими ф’ючерсами на пшеницю CBOT у четвер, у перший день повідомлення, що відображає слабкість готівкових ринків, слабкий попит та рясне постачання.

Кукурудза CBOT зросла на 2-1/4 цента до $4,75-3/4 за бушель після досягнення контрактного мінімуму $4,70-1/2.

Соєві боби виросли на 1/2 цента і закрилися на рівні $13,47 за бушель, оскільки посуха в Бразилії нависла над виробництвом у найбільшій країні-експортері, незважаючи на нещодавні дощі та прогнозоване збільшення кількості опадів.

“У Бразилії не закінчуються соєві боби”, – сказав Сетцер, зазначивши, що врожай у Бразилії, швидше за все, буде більшим, ніж торік, а виробництво в Аргентині може компенсувати потенційні проблеми з рослинництвом у Бразилії. “Це швидше день, коли можна відмовитися від ризику”.

Крім того, у вівторок ходили розмови про те, що Китай закупить більше соєвих бобів у приватних експортерів США, сказав Сетцер. Зрештою, цього не сталося в середу, що чинило тиск на ринок, сказав він.

Міністерство сільського господарства США (USDA) має опублікувати щотижневі дані про експортні продажи рано вранці в четвер. Аналітики, опитані Reuters, очікують, що продаж сої старого врожаю становитиме від 850 000 до 1 500 000 тонн за тиждень, що закінчився 23 листопада, порівняно з 961 270 тонн тижнем раніше.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!