Чиказькі ф’ючерси на кукурудзу та соєві боби знижувалися у понеділок

Джерело:  Oilworld
доллар микс

Чиказькі ф’ючерси на кукурудзу та соєві боби впали в понеділок через прискорення темпів збирання врожаю на Середньому Заході США, розгорнувши нічне зростання, спричинене побоюваннями щодо конфлікту на Близькому Сході.

Ф’ючерсний контракт на кукурудзу, що найактивніше торгується на Чиказькій торговій біржі (CBOT), подешевшав приблизно на 0,8% до $4,88-1/4 за бушель після підйому до $4,97 за ніч. Соєві боби виросли до $12,77-1/2 за ніч, а потім зупинилися на позначці 12,64-1/4, втративши близько 0,1%.

Бойові дії між ізраїльтянами та палестинцями, що вибухнули минулими вихідними, призвели до зростання цін на сиру нафту більш ніж на 3 долари, що на короткий час призвело до зростання цін на сільськогосподарські товари.

«Я думаю, що фокус також почав зміщуватися назад до того, що нас чекає попереду тут, у США», – сказав аналітик із зерна Джеррі Гідель з Midland Research, повідомляє Рейтер.

Через федеральне свято в понеділок щотижневий звіт Міністерства сільського господарства США (USDA) про врожай кукурудзи та соєвих бобів було відкладено до вівторка.

У четвер Міністерство сільського господарства США опублікує щомісячний звіт про попит та пропозицію зерна. Аналітики очікують, що Міністерство сільського господарства США знизить прогнози врожаю кукурудзи та сої у США, а трейдери ребалансують свої позиції напередодні виходу даних.

Ціни на соєві боби залишаються поблизу тримісячних мінімумів, а ціни на кукурудзу коливаються на мінімумах, що не спостерігалися з січня 2021 року. І те, й інше стримується слабким експортним попитом, що посилюється сильним доларом. Незважаючи на напруженість у США із запасами сої, стабільні постачання бразильської сої стримують ціни.

«Стає складно побудувати оптимістичний прогноз, коли у нас є ослаблений компонент попиту», – сказав менеджер із сільськогосподарських ризиків Бред Фуллер із Western Horizons у Барнсдаллі, Оклахома, повідомляє Рейтер.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!