Чиказькі ф’ючерси на кукурудзу та пшеницю знизилися в середу

Джерело:  Oilworld
зерно пшеница доллар

Чиказькі ф’ючерси на кукурудзу і пшеницю знизилися в середу на технічних торгах і новинах про кращий, ніж очікувалося прогноз по ярій пшениці в деяких частинах Північної Дакоти, навіть незважаючи на те, що хвиля тепла охопила Середній Захід США і частина Долина Міссісіпі, кажуть торгів.

Ф’ючерси на сою протягом дня стійко зростали, чому сприяло ослаблення долара США та новини про експортні продажі американської сої. Міністерство сільського господарства США повідомило про експорт сої нового врожаю, обидві поставки до невідомих пунктів призначення. Перша була на 272 тис. тонн, а друга – на 229 тис. тонн. Ф’ючерси на сою закрилися без змін на рівні 14,20 доларів за бушель.

Напередодні щотижневого звіту з експортного продажу Міністерства сільського господарства США аналітики очікують від 50 до 400 тисяч тонн продажу сої старого врожаю та від 300 до 800 тисяч тонн нового врожаю. Оцінки соєвого шроту варіюються від 150 до 600 тис. тонн за тиждень, що закінчився 20 липня. Трейдери очікують на продаж менше 20 тис. тонн соєвої олії.

Найактивніший контракт на пшеницю на товарній біржі Чикаго (CBOT) подешевшав на 40-1/4 цента до 7,20 долара за бушель.

Ф’ючерси на кукурудзу подешевшали за пшеницею, втративши 17 центів і встановившись на рівні 5,48-1/4 долара за бушель.

Більшість трейдерів були зосереджені на погоді і потенційної врожайності на Середньому Заході.

Згідно з прогнозом Глобальної системи прогнозування (GFS) Національного управління океанічних та атмосферних досліджень, в Айові очікується спека понад 100 градусів за Фаренгейтом (37 градусів за Цельсієм), сказав Дон Руз, президент компанії US Commodities з Айови, повідомляє Рейтер.

Навіть коли спека охопила частину середньої долини Міссісіпі і Середнього Заходу, а деякі фермери в Міссурі повідомили про сильний вітер і спеку, трейдери заявили, що повідомлення про сприятливі для врожаю дощі на півночі Середнього Заходу чинили тиск на ринки, кажуть трейдери.

Посилюючи тиск на ф’ючерси на пшеницю та кукурудзу, розвідники щорічного туру з урожаю в США наприкінці вівторка прогнозують, що врожайність ярої пшениці у південній та східно-центральній частині Північної Дакоти буде вищою, ніж у середньому за п’ять років.

“Це змушує людей думати, що якщо врожайність пшениці буде кращою, ніж ми очікували на півночі, то, можливо, врожайність кукурудзи та сої теж буде вищою”, – сказав Руз.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!