Чиказьке зерно та соєві боби падають через покращення погоди у Бразилії

Джерело:  Oilworld
микс

Чиказькі ф’ючерси на зерно та соєві боби знизилися в п’ятницю, оскільки перспектива дощу у потерпілій від посухи Бразилії послабила побоювання з приводу врожаю, тоді як трейдери закрили довгі позиції напередодні скороченого торговельного тижня на честь Дня Подяки.

Ціни на соєві боби, кукурудзу та пшеницю впали більш ніж на 1%.

Найактивніший контракт на сою на торговій біржі Чикаго (CBOT) впав на 17-1/4 цента до 13,43 долара за бушель до 17:45 за Грінвічем і встановив сесійний мінімум в 13,39-1/2 долара, найнижча ціна на цьому тижні.

Прогнози на дощі в Бразилії, що чинять тиск на ціни сої, послабили побоювання з приводу того, як погода на ключових посівних площах може завдати шкоди виробництву в найбільшій країні-експортері. Ціни на ф’ючерси відкотилися після досягнення серпневого максимуму у середу.

“Все залежить від перспективи дощу”, – сказав Ден Басс, президент чиказької консалтингової компанії AgResource, зазначивши, що дощ прогнозується з неділі по вівторок. «Відбувається фіксація прибутку. Багато трейдерів уникають ризику», повідомляє Рейтер.

За даними Commodity Weather Group, зливи наступного тижня ненадовго знімуть стрес від спеки та посухи на 40% північних площ соєвих бобів Бразилії. Очікується, що Північна Бразилія знову висохне, заявили у компанії.

Бассе зазначив, що напружені президентські вибори в Аргентині, найбільшому світовому гравці у сфері сільського господарства, посилили тиск на ринок. Трейдери, які закривають довгі позиції напередодні Дня подяки в четвер, також чинили тиск на ціни.

Грудневі ф’ючерси на пшеницю CBOT подешевшали на 3/4 цента до $5,52-3/4 за бушель після падіння до $5,47, що на 6,5% нижче за максимум цього тижня.

Ціни на пшеницю були близькі до трирічного мінімуму вересня 5,40 долара. На пшеницю також чинив тиск опублікований на цьому тижні звіт Міністерства сільського господарства США (USDA), який показав, що щотижневий експортний продаж США виявився нижчим за очікування.

Грудневі ціни на кукурудзу на CBOT знизилися на 6 центів і становили $4,68-3/4 за бушель.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!