Чи оновить Туреччина рекорди з низки показників балансу попиту та пропозиції соняшнику та соняшникової олії?

подсолнечное масло
UkrAgroConsult

Автори статей:

У Туреччині в 2021/22 МР відзначається відновлення виробництва соняшнику (+12% до 2020/21 МР) за рахунок збільшення посівної площі до та зростання врожайності.

При цьому очікується зростання обсягу внутрішньої переробки до історичного максимуму, що стане можливим за рахунок рекордного імпорту соняшнику. Відповідно, очікується рекордний експорт олії, відзначають аналітики УкрАгроКонсалт.

Тенденцію зростання імпорту сировини було порушено неврожайним 2020/21 МР для всіх виробників соняшнику у Чорноморському регіоні – ключових постачальників Туреччини.

Скорочення врожаю в Туреччині в 2020/21 МР спричинило обнулення мита на ввезення соняшнику. Крім того, заборонне мито на експорт соняшнику з Росії, яка входить до ТОП-постачальників сировини до Туреччини також зіграло свою роль у прийнятті цього рішення.

З метою збалансування ринку сировини та продуктів переробки продовжено дію нульової ставки на імпорт соняшникової олії до кінця 2022 року.

Враховуючи поточну ситуацію, стає сумнівним досягнення очікуваного рекордного рівня імпорту соняшнику, а це означає, що за підсумком 2021/22 МР не виключено змін балансу попиту та пропозиції у бік збільшення імпорту соняшникової олії.

Повна версія доступна на онлайн платформі AgriSupp від УкрАгроКонсалт.

AgriSupp – це новий онлайн-інструмент, який об’єднує швидкий доступ до щоденної оперативної ринкової інформації про ринки країн Причорномор’я, звітів, з історичними даними, а також інструменти обробки та завантаження даних.

Використовуйте аналітичні дані і підвищіть свою ефективність уже зараз!

Зареєструйтеся та отримайте розширений демо-доступ на 7 днів:

http://agrisupp.com/ru/register/1

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:, , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!