Чому світовий ринок цукру переживає серйозну кризу постачання

Джерело:  IDK
сахар

Для світових ринків цукру це починає виглядати як один із найгірших дефіцитів в історії.

Наступні роки дефіциту, шкоди погодним умовам, завданої ключовим сільськогосподарським культурам, та вузьких місць у доставці нагадують найбільшу у світі компанію з торгівлі цукром 2010 та 2011 років, коли ціни на підсолоджувач досягли трьохдесятирічного максимуму.

“Поточні умови дуже схожі”, – сказав Мауро Анджело, виконавчий директор Alvean, торгового дому, контрольованого бразильським виробником Copersucar.

Компанія очікує, що наступного сезону дефіцит буде шостий рік поспіль, оскільки погані перспективи врожаю в Індії можуть призвести до скорочення світових запасів цукру.

Що ще гірше, Бразилія, провідний виробник нафти, спостерігає повторення заторів минулого десятиліття, через які світ зазнає дефіциту поставок.

“Дощі в Індії були жахливими, а запаси води надзвичайно низькі, тому наступний урожай може бути ще гіршим, ніж нинішній”, – сказав Анджело.

Очікується, що Індія не постачатиме цукор у сезоні, що щойно розпочався, на відміну від двох сезонів тому, коли експорт становив цілих 11 мільйонів тонн.

Це означає, що ринки залежать від Бразилії, сказав Анджело, що робить ціни надзвичайно чутливими до таких проблем, як несвоєчасні дощі, які загрожують зірвати збирання врожаю або затримати навантаження суден.

Цукор вже накопичується у бразильських портах, оскільки інфраструктура країни завантажена на максимальну потужність.

Небувалі врожаї сої та кукурудзи змушують цукор конкурувати за місце в портах та на залізничних станціях, а нещодавні зливи збільшили час очікування навантаження суден.

Генеральний директор Alvean заявив, що, на його думку, проблеми з логістикою, ймовірно, завадили Бразилії відвантажити в жовтні щонайменше один мільйон тонн цукру, і ця втрата країна навряд чи зможе заповнитись у найближчі місяці.

Це пов’язано з тим, що переповнені порти не зможуть обробляти додаткові обсяги і незабаром новий урожай соєвих бобів знову заповнить складські приміщення.

Враховуючи невеликі запаси в країнах, які покладаються на імпорт для задоволення попиту, пан Анджело бачить ризик збоїв у ланцюжку поставок.

«Споживачі відкладають покупки та в останні місяці купують раз на місяць; Участь урядів у закупках і зниженні податків на імпорт, що росте в даний час, є важливою ознакою обмеженості запасів», — сказав він.

«Вся система перебуває у стані стресу».

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!