Чому Пакистан, сьомий за величиною виробник пшениці у світі, стикається з дефіцитом борошна?

Уряди Пенджабу та Сіндху не досягли своєї мети закупівель на 0,6 млн тонн пшениці кожен, що може призвести до подальшого підвищення цін на борошно на 30-40 рупій ($0,36-$0,48) у найближчі місяці, повідомляє Propakistani.pk.

Річне виробництво пшениці в Пакистані зросло на 7% за останні десять років з 25,9 млн тонн у 2013-14 роках до 28 млн тонн у 2022-23 роках, але безконтрольне зростання населення, транскордонна контрабанда до Афганістану, неправильне управління всім ланцюгом поставок позбавило сенсу рівень виробництва з точки зору забезпечення національної продовольчої безпеки.

Пакистан зіткнувся з дефіцитом щонайменше 3 млн тонн пшениці. У країні, як державному, так і приватному секторам дозволено імпортувати пшеницю. У найближчі місяці приватний сектор імпортує 0,9 млн тонн пшениці.

«Пакистан вперше став нетто-імпортером пшениці в 2019 році, коли департамент харчування Пенджабу дозволив використовувати приблизно 1,6 млн тонн пшениці для годування птиці. По-друге, фермери також диверсифікували кукурудзу, оскільки вона мала майже однакові ціни, але вищу врожайність з акру. Ці два чинники сприяли створенню місцевого дефіциту», – заявив Асім Раза, Головний голова Асоціації борошномельних підприємств Пакистану (PFMA), розмовляючи ексклюзивно з ProPakistani.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!