Черга зерновозів у напрямку прикордонних переходів скоротилася на 41%

Джерело:  Rail.insider
жд

У січні 2023 року продовжує скорочуватися кількість вантажних вагонів, що прямують у напрямку прикордонних переходів. Якщо наприкінці грудня 2022 року черга сягала 21,2 тис. вагонів, то станом на 18 січня вона зменшилася до 16,3 тис. Найкращу динаміку в цьому плані демонструють зерновози. Про це йшлося в ході наради залізничників із представниками ринку аграрних перевезень у четвер, 19 січня.

Загальне накопичення вагонів в напрямку прикордонних переходів зменшилось на 4 тис. 960 вагонів (-23%), в тому числі накопичення зернових вантажів скоротилося на 2 тис. 778 вагонів (-41%).

«На початку місяця ми мали чергу зерновозів в напрямку кордону 6 тис. 834 вагони. На сьогодні лише 4 тис. 56 вагонів. Тобто на 41% черга скоротилася. Це дуже гарний показник», — сказав заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, додавши, що в середньому розрахункова черга наразі складає 9 діб.

Фактична середньодобова здача вантажів через залізничні стики за січень у порівнянні з груднем 2022 року збільшилась на 187 вагонів. Проте з зерновими вантажами відбулось зменшення на 45 вагонів, з 612 одиниць на добу до 567. Зменшення становить 7%.

Найбільш проблемний стик щодо транспортування зерна – Батьово–Еперешки. На сьогодні тут стоять в черзі загалом 4 тис. 302 вагони, з яких 831 вагон з зерном. Накопичення в середньому 11 діб. Проте по одному із перевізників – MMV Hungarian – черга тут перевищує 20 діб, тож УЗ планує найближчим часом ввести конвенцію на відправлення вантажів на його адресу.

Другий проблемний щодо транспортування зерна стик – Дяково–Халмеу.

«Звертаюсь до вантажовідправників – бажано зменшити навантаження на ці два переходи. Також ті, хто планував перевезення до Батьово, прошу анулювати плани», — повідомив Валерій Ткачов.

Він також відзначив, що загалом станом на 18 січня уже перевезено на експорт понад 1,7 млн т аграрних вантажів. Більшість із них – в напрямку морських портів.

Як повідомлялося раніше, напочатку січня черга в бік кордону скоротилася до менше 20 тис. вагонів.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!