Черга в напрямку західних переходів скоротилася до менше 10 тис. вагонів

Джерело:  Rail.insider
жд

До західних прикордонних переходів України станом на 14 червня прямують 9002 вагони. Про це йшлося під час наради представників АТ «Укрзалізниця» та ринку аграрних перевезень у четвер, 15 червня.

За поточний місяць черга у напрямку західних прикордонних переходів скоротилася на 1763 вагони. Вагонів із зерновими у загальному накопиченні наразі 1091. Це на 336 одиниць менше, ніж станом на 31 травня.

Найбільша кількість вагонів із зерном прямує до прикордонного переходу з Польщею Ізов—Грубешув (243 одиниці), трохи менше, 217, — до стику Вадул-Сірет—Дорнешти (Румунія). На словацький перехід Чоп—Чієрна над Тісоу прямують 169 вагонів, а на Дяково—Халмеу (Румунія) та Мостиська ІІ—Медика (Польща) рухається по 141 вагону.

Водночас фіксується зростання передачі вагонів через прикордонні переходи. Так, за червень показник зріс на 90 вагонів, до 1743 одиниць на добу. Позитивна динаміка спостерігається і щодо передачі зернових — збільшення на п’ять вагонів, до 328 одиниць на добу.

Окрім того, на деякі стики наразі немає вагонів із зерновими вантажами. Серед них: Ужгород—Матевці (Словаччина), Сокиряни—Окниця та Серпневе-1—Басарабяска (обидва — Молдова).

Зауважимо, що рік тому, станом на 16 червня 2022-го, накопичення вагонів у напрямку західних прикордонних переходів перевищувало 42 тис. одиниць.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!