Через закриття двох заводів з виробництва добрив у Пакистані, виробництво пшениці різко скоротиться

удобрения

4 січня 2023 року уряд закрив два заводи з виробництва карбаміду. Ці два заводи виробляли близько 77 000 тонн карбаміду на місяць. Це створить хаос для фермерів і народу Пакистану, повідомляє brecorder.

Так рішення уряду прокоментував президент “Пакистан Кісан Іттехад” Халід Махмуд Хохар. За його словами, сечовина потрібна в січні та лютому для внесення посівів пшениці. «Через дефіцит сечовини виробництво пшениці різко впаде, що призведе до катастрофи для Пакистану, у якого немає валюти для імпорту пшениці», — додав він.

Він сказав, що сечовина продається фермерам по 2900 рупій ($ 12,71) за мішок проти максимальної роздрібної ціни 2440 рупій ($ 10,69) за мішок. Цей чорний маркетинг відбувається через дефіцит сечовини в країні, сказав він, додавши, що фермери заплатили близько 60 мільярдів рупій ($263 млн) додатково через дефіцит сечовини минулого року.

Крім того, Халід сказав, що з закриттям двох заводів ціни на сечовину на ринку тепер підскочать до понад 3000 рупій ($ 13,15) за мішок замість рекомендованої ціни 2440 рупій ($ 10,69) за мішок, і немає кому зупинити чорний продаж вкрай необхідного добрива. «Чорний маркетинг пануватиме, і фермери, а також маси постраждають через жорстоке рішення уряду», – додав він.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!