Через високі ціни на зерно Єгипет розглядає сівбу ГМ-пшениці

Джерело:  УкрАгроКонсалт
колоски
UkrAgroConsult

Єгипет розглядає можливість посіву генетично модифікованого насіння для підвищення врожайності зерна та скорочення імпорту, заявив Хешам Ель Хоссарі, голова комітету із сільського господарства Палати представників.

У коментарі сільськогосподарській телепрограмі “Аль-Джадаан” на каналі Al Kahyra we Al Nas у п’ятницю Хоссарі заявив, що криза пандемії коронавірусу та політична міжнародна ситуація російсько-української війни підштовхнули державу до розгляду питання про посадку ГМ-насіння.

У Єгипті заборонено імпорт та сів ГМО-насіння, але дозволено імпорт ГМ-сої та кукурудзи, які були схвалені в країні походження, особливо зі США.

Єгипет зазнає труднощів від потенційної кризи поставок пшениці через російсько-український конфлікт, що триває, оскільки ці дві країни є найбільшими імпортерами пшениці до Єгипту. Тому уряд має намір збільшити площу посівів пшениці на 630 тис. га протягом наступних трьох років. Хоссарі додав, що вирощування ГМ-культур є не дуже простим процесом, оскільки він вимагає кількох випробувань для забезпечення безпеки людей.

Єгипет споживає близько 18 млн. тонн пшениці на рік, при цьому внутрішнє виробництво становить 10 млн. тонн. Таким чином, країна серйозно страждає від конфлікту між Україною та Росією, що триває, оскільки отримує 80% експортованої пшениці з обох конфліктуючих країн. Хоча запасів пшениці в Єгипті вистачить до кінця цього року, уряд не припинить імпорт пшениці з інших країн, таких як Франція навіть за високою ціною, щоб заповнити розрив між місцевим виробництвом і споживанням.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!