Через ворожий обстріл пошкоджено портову інфраструктуру Одеси

Джерело:  Rail.insider

У ніч проти 18 липня ворог атакував Південь України ракетами і безпілотниками. Внаслідок обстрілу пошкоджень зазнала портова інфраструктура Одеси. Про це повідомляє Оперативне командування «Південь».

За даними військових, кілька хвиль ударних дронів були спрямовані на виявлення і виснаження сил протиповітряної оборони. А після того з акваторії Чорного моря по Одесі випущено шість «Калібрів».

«Всі ракети було знищено силами протиповітряної оборони. На жаль, уламками збитих ракет та вибуховою хвилею від збиття пошкоджено об’єкти портової інфраструктури, кілька приватних домоволодінь. У власному будинку поранення отримав літній чоловік, він ушпиталений», — наголошується у дописі.

Окрім того, 21 безпілотник Shahed-136 було знищено на підльоті з моря на Одещині, ще чотири — у небі над Миколаївщиною.

«У Миколаєві відбулось влучання в об’єкт промисловості, сталося займання. Пожежу оперативно приборкали вогнеборці. Без постраждалих», — уточнили в ОК «Південь».

Прокоментував атаку і керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.

«Нічна атака росіян на Одесу та Миколаїв з використанням ракет та «шахідів» — це ще один доказ того, що країна-терорист хоче поставити під загрозу життя 400 млн людей у різних країнах, які залежать від українського продовольчого експорту», — наголосив посадовець.

Він також подякував Повітряним силам за ефективну роботу і додав: «Світ має розуміти, що мета РФ — це голод та вбивство людей. Їм потрібні хвилі біженців. Цим вони хочуть послабити Захід».

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!