Через посуху і спеку на Харківщині у рослин сої, соняшнику та кукурудзи фіксують втрату тургору

Джерело:  AgroTimes
посуха

Через суху та спекотну погоду на Харківщині (температура повітря в окремі дні досягала до +40°С), у рослин сої, соняшнику та кукурудзи у денні години фіксують втрату тургору.

Про це йдеться в аналітичній довідці НААН з посиланням на дані Інституту рослинництва ім. В.Я. Юр’єва НААН у Харківській області.

Так, залежно від строків сівби у рослин кукурудзи відмічено фази – від «12 листків» до «цвітіння волоті» та «поява качанів з рильцями у пазухах листків», а у соняшнику – від «формування кошика» до «повного цвітіння». У денні години у рослин соняшнику та кукурудзи відмічалась втрата тургору.

Посіви сої, залежно від строків сівби, перебувають у наступних фазах росту й розвитку: ранні – «формування бобів – початок наливу бобів»; оптимальні – «кінець цвітіння – початок формування бобів»; пізні – «3-4 трійчасті листки – початок цвітіння». У рослин сої відмічалась втрата тургору.

Більшість рослин тритикале озимого знаходяться у фазі «повна стиглість». Стан посівів переважно задовільний. У рослин ячменю ярого проходить фаза «дозрівання-повна стиглість».

У рослин пшениці ярої спостерігається фаза «молочно-воскова та воскова стиглість», в окремих колосках – «повна стиглість зерна». У рослин тритикале ярого – фаза «молочно-воскова – воскова стиглість».

Рослини проса, залежно від строків сівби, знаходяться у фазах від «кущіння (поява волоті)» до «цвітіння».

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!