Через напад Росії на Україну Німеччина залишиться без гірчиці

горчица

Російське вторгнення в Україну загрожує Німеччині дефіцитом гірчиці вже у другій половині 2022 року.

РФ та Україна сумарно забезпечують 80% імпорту насіння гірчиці до Німеччини, повідомляють німецькі ЗМІ.

«Сировини для гірчиці (насіння гірчиці, — ред.) вже не вистачає. І найближчими тижнями та місяцями дефіцит посилиться — аж до повних зривів поставок. Потрясіння, спричинені пандемією коронавірусу, практично ніщо порівняно з тим, що відбувається на ринках вже зараз», — заявив гендиректор німецької асоціації підприємств харчової промисловості Kulinaria Germany Маркус Век.

За його даними, дефіцит насіння гірчиці вже змушує німецьких виробників гірчиці скорочувати виробництво та підвищувати ціни на свою продукцію. Век уточнив, що перспективи німецького ринку гірчиці залишаються невизначеними до закінчення вторгнення РФ в Україну.

«Посів має відбутися в найближчі два тижні. Проте в Україні це малоймовірно, враховуючи поточну ситуацію. Але це означає, що влітку втрачається важливий постачальник сировинних запасів виробників гірчиці. Та й чи експортуватиме потім товари Росія, теж невідомо», — пояснив він.

Гендиректор Kulinaria наголосив, що німецьким виробникам гірчиці вистачить запасів сировини на термін від кількох тижнів до кількох місяців.

Споживання гірчиці у Німеччині — одне з найбільших у світі, її використовують для приготування великої кількості традиційних німецьких страв.

Раніше повідомлялося, що споживачам української сільгосппродукції загрожує дефіцит продовольства через війну та блокаду морських портів. Самій Україні при цьому вистачить запасів.

 

NV.ua

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!