Частка зерновозів УЗ на ринку перевезень у червні впала до 0,2%

Джерело:  Rail.insider
зерновоз

Частка використання зерновозів АТ «Укрзалізниця» у загальних перевезеннях на ринку у червні 2023 року впала до 0,2%. Про це пише Rail.insider із посиланням на інформацію УЗ.

Згідно з оприлюдненими на офіційному сайті компанії даними, в період з 26 травня по 25 червня частка зерновозів власності УЗ скоротилася до 0,2%. Це найнижчий показник за останні 2,5 роки. Приміром, торік в той же період частка вагонів УЗ на ринку сягала майже 25%, а в 2021 році – 10%.

Судячи з оприлюднених даних, динаміка використання зерновозів УЗ постійно погіршується з листопада минулого року. Проте найбільший спад спостерігається з березня 2023-го.

Варто відмітити, що ці дані корелюються з аналітикою видання Rail.insider.

Щодо інших типів рухомого складу у парку АТ «Укрзалізниця», то найбільшим попитом на сьогодні користуються цистерни, криті вагони та обкотишовози. Їхні показники використання та утилізації найвищі. Крім того, непогано задіяні в перевізному процесі цементовози. Високою є частка універсальних платформ УЗ на ринку. Пасуть задніх разом із зерновозами піввагони та мінераловози.

Як повідомлялося раніше, УЗ запропонувала ряд ініціатив щодо збільшення використання зерновозів компанії.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!