CBOT. Зниження цін на енергоносії підірвало ралі олійних культур

Джерело:  Oilworld
соевое масло

Ф’ючерси на кукурудзу в Чикаго досягли місячного максимуму в четвер, оскільки спекулянти закрили короткі позиції, тоді як падіння цін на енергоносії підірвало ралі олійних культур, повідомляють трейдери та аналітики.

Ринки чекають, коли Міністерство сільського господарства США опублікує квартальні дані щодо запасів зерна у п’ятницю.

«Чому ринок намагається піднятися вище за останні кілька днів? Я просто думаю, що це закриття коротких позицій», – сказав Том Фріц, партнер брокерської компанії EFG Group у Чикаго, повідомляє Рейтер.

Фріц вказав на дані Комісії з торгівлі товарними ф’ючерсами минулого тижня, які показали, що спекулятивні інвестори тримали величезні активи. Він сказав, що їх, ймовірно, спокусили викупити раніше продані позиції, оскільки кукурудза вагалася поблизу трирічних мінімумів.

Фріц додав, що часткове покриття коротких позицій, ймовірно, було спричинене зміною позицій трейдерів напередодні публікації у п’ятницю звіту щодо акцій Міністерства сільського господарства США, за яким уважно стежать.

Соєві боби CBOT впали на 2-3/4 центи ($13,00-1/2 за бушель) після чотирьох сесій зростання. Після падіння цін на сиру нафту пішли соєві боби на чолі з соєвою олією.

“Соєві боби не знаходять підтримки з боку тієї енергії, яку вони знайшли вчора на ринку соєвої олії”, – сказав Майк Зузоло, президент Global Commodity Analytics в Атчисоні, штат Канзас.

Груднева соєва олія подешевшала майже на 2,3% і зупинилася на рівні 56,91 цента за фунт. Контракт досяг найнижчої ціни з 30 червня.

Пшениця CBOT торгувалася в бічному тренді більшу частину сесії, опустившись на 3/4 цента на рівні $5,78-3/4 за бушель, черпаючи деяку силу в даних, що показують кращі, ніж очікувалося, щотижневі експортні продажі в США, але під тиском. важких світових поставок.

Тверда червона пшениця озима KC досягла дворічного мінімуму, впавши на 9-1/2 цента до 6,85 долара за бушель. Груднева яра пшениця MGEX досягла контрактного мінімуму $7,45 і опустилася на 3-3/4 цента до $7,47.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!