CBOT. Ф’ючерси на сою знизилися у середу

Джерело:  Oilworld
соя доллар

Ф’ючерси впали в середу, оскільки трейдери зважили вплив спеки та повеней на центральну частину США та підготувалися до публікації звіту Міністерства сільського господарства США про посівні площі.

Серпневі соєві боби CBOT закрилися зниженням на 3-1/4 центи до $11,42-1/4 за бушель.

Соєві боби нового врожаю на CBOT подешевшали на 4,5 цента і становили 11,07 долара за бушель.

Грудневі торги соєвого шроту CBOT закрилися на $4,30 цента нижче, до $338,40 за коротку тонну.

Грудневі ф’ючерси на соєву олію на CBOT зросли на 0,83 цента до 43,65 долара за фунт.

Трейдери оцінили наслідки повені, що обрушилася на Середній Захід США, поставивши під загрозу врожай після того, як у вихідні та на початку тижня регіоном прокотилися шторми.

Гравці ринку чекали на публікацію звіту Міністерства сільського господарства США про посівні площі у п’ятницю.

Експортні продажі сої за тиждень, що закінчився 20 червня, оцінюються у 300 000–600 000 тонн у 2023/24 році. Нові замовлення на врожай очікуються від 0 до 200 000 тонн. Очікується, що продаж соєвого шроту становитиме від 150 000 до 300 000 тонн, а бобової олії – від 0 до 26 000 тонн.

Оцінки площ під соєю напередодні п’ятничного звіту про площі становлять 86,753 мільйонів акрів. Це буде на 243 000 акрів більше, ніж у березневих звітах. Діапазон оцінок у різних дослідженнях складає близько 1 мільйона акрів в обох напрямках: від 85,5 до 87,5 мільйонів акрів. Будь-які втрати площ, пов’язані з повінню, будуть вираховані з прибраної площі пізніше, а не в цьому звіті.

Пшениця торгової палати Чикаго в середу залишалася стабільною після досягнення більш ніж двомісячного мінімуму напередодні завдяки вигідним закупівлям і позиціонуванню напередодні звіту Міністерства сільського господарства США з посівних площ.

“Я думаю, що у вас є невелике покриття коротких позицій, але також і свого роду небажання дуже агресивно продавати перед одним із найбільших звітів Міністерства сільського господарства США за рік у п’ятницю”, – сказав Тед Сейфрід, головний ринковий стратег Zaner Group.

Білл Лапп, засновник та президент Advanced Economic Solutions, також сказав, що позиціонування фонду перед звітом було головним чином відповідальним за рух цін у середу.

Тим часом трейдери продовжували оцінювати наслідки повені та екстремальної спеки в районах вирощування кукурудзи та сої в центральній частині США, а також, якою мірою надмірна вологість може знищити врожай або пом’якшити наслідки аномальної спеки.

Найактивніший контракт на пшеницю на торговій біржі Чикаго залишився незмінним на рівні 5,60-1/2 дол. за бушель.

Кукурудза впала на 6,5 цента до 4,36,5 долара за бушель

Хвиля спеки в Європі на цьому тижні завдасть важкої шкоди ярим посівам на південному сході, але це хороша новина для фермерів на іншій стороні регіону після того, як тривалі дощі затопили поля та перешкоджали зростанню рослин, кажуть аналітики.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!