CBOT. Ф’ючерси на сою зміцнилися

Джерело:  Oilworld
соя

Ціни на соєві боби зросли, оскільки вони подолали низькі експортні продажі та очікування великого бразильського експорту – аналітики. Соєві боби з постачанням у травні подорожчали на 0,3% до $11,98 1/4 за бушель.

Більш сильне падіння: падіння цін на олійні культури в США минулого місяця було набагато сильнішим, ніж очікувалося, повідомив Террі Рейлі з Marex у звіті з посиланням на п’ятничний звіт NOPA. Рейлі повідомив, що асоціація повідомила про 186,2 мільйонів бушелів. «Ми не впевнені, чи були додані якісь нові заводи, але припускаємо, що нові заводи, які нещодавно були запущені в експлуатацію, збільшили виробництво». Рейлі додав, що падіння попиту зросло на 0,2% порівняно із січнем та на 12,6% порівняно з роком раніше. Рейлі підрахував, що «передбачуваний попит на соєву олію дещо знизився минулого місяця і знизився порівняно з попереднім місяцем».

Міжнародна рада з зерна в четвер прогнозує рекордний світовий урожай зерна в сезоні 2024/25.

Ціни на кукурудзу з постачанням у травні зросли на 1% до $4,36 3/4 за бушель на торговій біржі Чикаго в п’ятницю, звернувши назад ранню слабкість, оскільки кількість опадів у Бразилії залишається невизначеною.

Пшениця з постачанням у травні впала на 0,7% до $5,28 1/2 за бушель. Розворот у Китаї: Ф’ючерси на пшеницю скоротили ранні втрати, але, схоже, все ще не оговталися від переговорів у четвер про відміну Китаєм закупівель зерна з різних країн. AgResource повідомила в повідомленні, що «не чує жодних додаткових розмов про відміну постачання китайської пшениці або відстрочення постачання». Проте, травневі контракти знизилися на 1%, перш ніж трохи відновитися до кінця сесії. AgResource повідомила, що, за оцінками брокерів, керовані гроші продали 2900 контрактів на пшеницю.

“Цей ринок все ще перебуває під сильним тиском”, – сказав Дарін Фесслер, старший консультант з хеджування Lakefront Futures and Options.

Російська сільськогосподарська консалтингова компанія ІКАР заявила, що очікує, що врожай пшениці в країні у 2024/25 році становитиме 93 мільйони тонн порівняно з 91,6 мільйона тонн у 2023/24 році, повідомило російське інформаційне агентство “Інтерфакс” у четвер.

Розворот на кукурудзу: Ф’ючерси на кукурудзу набрали обертів до кінця сесії після слабкого відкриття на тлі побоювань щодо виробництва у Бразилії. “На ринку все ще існує невизначеність щодо погоди в центральній Бразилії”, – заявив у замітці представник Summit Томм Пфіценмайєр, додавши, що недостатній дощ може завдати шкоди другому врожаю кукурудзи в країні, відомому як “сафрінья”. Пфітценмайєр сказав, що є також питання щодо кількості площ у США, відведених під кукурудзу цього року.

Достатньо дощів: Міністерство сільського господарства США повідомило, що приватні експортери повідомили про продаж 125 000 метричних тонн кукурудзи в невідомі місця призначення для доставки протягом поточного маркетингового року, але для зростання цін знадобився деякий час. Тим часом ринки продовжують стежити за характером дощів у регіонах Бразилії, що розвиваються. У повідомленні AgResource сьогодні вранці йдеться, що, незважаючи на кількість опадів нижче за норму, урожай кукурудзи в Бразилії “просуватиметься вперед, і випаде достатньо опадів для потреб озимої кукурудзи”.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!