CBOT. Ф’ючерси на соєві боби знизилися

Джерело:  Oilword
доллар

Ф’ючерси на соєві боби знизилися, оскільки інвестори скоригували позиції на кінець місяця. Щотижневий експортний продаж зерна впав відповідно до торгових очікувань, а дані щодо інфляції в США не показали тривожних ознак нового висхідного імпульсу минулого місяця.

Дані щодо експортних продажів показали, що замовлення на соєві боби за тиждень 23 травня становили 329 427 тонн, що перевищує оцінки. Це було зростання на 17,9% за тиждень, що більш ніж удвічі більше, ніж за той самий тиждень минулого року. Більшість було продано у невідомі місця призначення (147 800 тонн), їх 71 100 тонн – до Китаю. Продаж нового врожаю ще не зріс: цього тижня вони склали всього 6921 тонну, а в Китай 0 тонн. Продажі шроту склали 265 544 тонни в сезон 23/24 за тиждень, що закінчився 23 травня, а наступного МР – 20 239 тонн. Обсяг замовлень на соєву олію становив 10 249 тонн, що відповідає середньому прогнозу продажів.

Дані CFTC показали, що фонди ще 12 208 контрактів від своїх чистих коротких позицій щодо ф’ючерсів та опціонів на соєві боби за тиждень, що закінчився 28 травня. В результаті станом на вівторок їхня чиста коротка позиція склала 14 218 контрактів, що є найнижчим показником з першого тижня року.

Липневі ф’ючерси на сою CBOT подешевшали на 4-3/4 цента до $12,05 за бушель, чиказька пшениця і ф’ючерси на кукурудзу впали в п’ятницю, оскільки новини про сприятливий дощ у Росії та фіксації прибутку вплинули на ціни на пшеницю. продаж кукурудзи.

Прогнози про менший урожай пшениці в росії через засуху і морози, що триває, привели цього тижня до 10-місячного максимуму в $7,20 за бушель. Але до п’ятниці трейдери вже менше переймалися тим, яке полегшення принесуть урожаю країни своєчасні дощі, кажуть аналітики.

«Історія російської пшениці йде своєю чергою, і нам доведеться побачити новий елемент, щоб зберегти динаміку», – сказав Браян Сплітт, співзасновник маркетингової та консалтингової фірми AgMarket. “Погода може залишатися оптимістичною дуже довго”.

Липнева пшениця CBOT подешевшала на 11-3/4 цента і зупинилася на рівні $6,81 за бушель. За тиждень найактивніший ф’ючерсний контракт на кукурудзу завершився падінням на 3,98%, що стало найбільшим відсотковим падінням з липня минулого року, що було викликано цінами на пшеницю і коригуванням позицій трейдерів наприкінці місяця.

Липневі ф’ючерси на кукурудзу CBOT подешевшали на 2-1/2 центи до $4,46-1/4 за бушель.

Американські фермери досягли сталого прогресу в посадці кукурудзи та соєвих бобів між зливами, і дощ може сприяти ранньому зростанню врожаю цього року.

Проте прогнози про рекордно тепле літо та інші погодні ризики можуть надати підтримку ф’ючерсам на кукурудзу та сою, кажуть трейдери. Швидкий продаж сої з Аргентини також чинили тиск на ф’ючерси на сою в Чикаго.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!