Cargill припинить експорт зерна з росії

Джерело:  РБК
Cargill

Російська «дочка» американської корпорації Cargill припинить експорт зерна з Росії наступного сільськогосподарського року. Про свої плани компанія у вівторок 28 березня повідомила заступника голови мінсільгоспу Росії Оксану Лут (документ є в розпорядженні РБК, його справжність підтвердило джерело, близьке до міністерства). Про плани Cargill щодо припинення експорту з Росії знають ще два співрозмовники РБК на зерновому ринку.

У листі компанія повідомляє, що в наступному сільськогосподарському сезоні 2023/2024 (почнеться з 1 липня 2023-го і триватиме до 30 червня 2024-го) ТОВ «Каргілл» не планує здійснювати експорт зерна з Росії «відповідно до обговорень питань зернових, які відбулися раніше експорту та рекомендаціями Міністерства сільського господарства». Заплановані на поточний сезон 2022/2023 відвантаження будуть виконані «в повному обсязі відповідно до існуючої квоти».

Крім того, російська «дочка» Cargill повідомила, що починає переглядати портфель активів, що належить їй, пов’язаних з експортом зерна. Але змін щодо «яких-небудь інших видів діяльності та активів Cargill у Росії не планується і не розглядається».

Cargill – один з найбільших світових виробників та постачальників харчових та сільськогосподарських продуктів. Компанія працює в Росії з 1991 року і веде бізнес у чотирьох основних напрямках: сільське господарство (закуповує, переробляє та перевозить зерно, олійні та інші товари для виробників харчових продуктів та кормів для тварин), харчові продукти (забезпечує виробників їжі та напоїв, ресторанні та торговельні мережі продукцією з м’яса та птиці та інгредієнтами), промисловість (працює з промисловими споживачами енергії, солі, крохмалопродуктів та продукції зі сталі), а також надає фінансові послуги клієнтам із цих галузей.

До зернового підрозділу Cargill входить торгова компанія в Краснодарі, елеватори в Краснодарському краї та в Воронезькій області, річковий зерновий термінал у Ростові-на-Дону. Cargill також належить міноритарному пакету (25% плюс одна акція) глибоководного зернового терміналу «КСК» у Новоросійську. Після початку війни в Україні Cargill у березні 2022 року припинила інвестиції до Росії, але її місцеві підприємства продовжували роботу.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!