Cargill отримує рекордний річний дохід другий рік поспіль

Джерело:  Elevatorist
Cargill

За підсумками 2023 фінансового року (1 червня 2022 — 31 травня 2023) світова агропромислова і трейдингова компанія Cargill збільшила дохід порівняно з попереднім фінансовим роком на 7,3% — до $177 млрд. Про це свідчить річний звіт компанії.

Безпрецедентно високим показникам двох останніх фінансових років сприяли високі ціни на агропродукцію, через війну Росії проти України та несприятлива погода у деяких регіонах світу.

«У 2023 фінансовому році ми ставимо перед собою вищі цілі, інвестуючи кошти, що підвищать цінність, яку ми приносимо нашим клієнтам. Серед них — наше нове спільне підприємство Wayne-Sanderson Farms, яке дозволить нам зафіксувати зростання птахівництва у Північній Америці; придбання компанії Owensboro Grain Company, що розширить наші потужності з переробки олійних культур, аби задовольнити зростаючий попит; завершення придбання бізнесу Croda на основі біотехнологій, який розширить наш портфель рішень, заснованих на використанні природних ресурсів для промислових виробників», — зазначив головний виконавчий директор Cargill Брайан Сайкс.

Компанія представить розширені результати діяльності у 2023 фінансовому році через декілька місяців.

У попередньому фінансовому році компанія через повномасштабне російське вторгнення спрямувала на гуманітарну допомогу Україні та сусуднім країнам $40 млн. Йдеться про підтримку членів корпоративної команди по всьому світі, в тому числі — на підтримку співробітників в Україні, а також працівників в інших країнах, які їх прихистили.

В Україні Cargil розпочала бізнес у 1993 році. Займається виробництвом та торгівлею зерновими та олійними, переробкою насіння соняшника та сої, випускає та продає корми для тварин. Володіє олійноекстракційним заводом у Каховці (Херсонська область), комбікормовим заводом у Львівській області, елеваторами у Дніпропетровській та Кіровоградській областях. Є інвестором зернового терміналу Neptune у морському порту «Південний» річною потужністю 5 млн тонн.

Голова правління Cargill Девід Макленнан є членом Національної інвестиційної ради при Президенті України. Як заявив керівник компанії на Всесвітньому економічному форумі в Давосі у січні 2020 року, Cargill інвестувала в Україну понад $500 млн.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!