Bunge очікує сильний попит на відновлювану паливну сировину до 2022 року

биотопливо

Bunge, найбільший у світі виробник олійних культур, повідомив про вищі, ніж очікувалося, результати за 3 квартал, оскільки попит на сировину з соєвої олії для виробництва відновлюваного дизельного палива зростає на тлі зростання споживання нафтопереробними та біопаливними компаніями, які прагнуть виробляти чистіше паливо, повідомляє S&P Global Platts.

Операційні показники в сегменті рафінованої та спеціальної нафти Bunge були зумовлені сприятливішою, ніж очікувалося, ринковою кон’юнктурою, заявив генеральний директор Грегорі Хекман на брифінгу 27 жовтня.

“Результати виробництва рафінованих та спеціальних олій покращилися у всіх регіонах, особливо в Північній Америці, що зумовлено високим попитом з боку громадського харчування та відновлюваного дизельного палива”, – сказав Хекман.

Незважаючи на зниження обсягів продажів до 2,39 млн тонн у 3 кварталі 2021 року порівняно з 2,48 млн тонн у 3 кварталі 2020 року, виторг від переробки і зріс до 3,65 млрд доларів у 3 кварталі 2021 року порівняно з 2 ,43 млрд доларів у 3 кварталі 2020 року.

Зростання в основному зумовлене вищими цінами на соєву олію, які майже подвоїлися в річному обчисленні: ціни на сою в 3 кварталі 2021 року склали в середньому 65,04 цента/фунт порівняно з 33,37 цента/фунт у 3 кварталі 2020 року.

Хекман сказав, що він очікує, що високий попит на олії в третьому кварталі збережеться і в 2022 році, ґрунтуючись на попиті на рафіновану соєву олію, яка дуже бажана і затребувана як сировина для виробництва екологічно чистого авіаційного палива.

Спільне підприємство Chevron додає попиту

Компанія Bunge має хороші можливості для задоволення попиту на соєву олію, що використовується для виробництва відновлюваних видів палива. У вересні Bunge підписала угоду про створення спільного підприємства з Chevron, яке збільшить виробництво сировини майже вдвічі, збільшивши потужність двох підприємств із переробки сої.

У рамках угоди Chevron інвестує 600 мільйонів доларів у спільне підприємство з Bunge для розширення можливостей з переробки сої на заводах Bunge в Іллінойсі та Луїзіані, щоб збільшити їхню здатність виробляти відновлювану сировину.

Chevron поставила собі за мету виробляти 100 000 барелів на добу RD і SAF на своєму нафтопереробному заводі в Ель-Сегундо, штат Каліфорнія, до 2030 року, нещодавно випустивши свою першу партію SAF на заводі. Наразі Bunge постачає соєву олію на нафтопереробний завод.

 

Oilworld.ru

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!