Бум виробництва в Бразилії спричиняє проблеми з експортом рекордного врожаю кукурудзи в США

кукурудза

Експерти USDA кажуть, що конкуренція з боку Бразилії кидає тінь на цьогорічний рекордний урожай кукурудзи в США, знижуючи торговельний попит на експорт, а також ціни.

В останньому випуску звіту Міністерства сільського господарства США (WASDE) прогноз виявив значне зростання виробництва кукурудзи, що обіцяє високий урожай. Однак Бразилія, як зростаючий гігант у світі виробництва кукурудзи, загрожує чинити тиск на ці показники власного експорту.

Кукурудзяні поля в Сполучених Штатах процвітають, і перспективна рада Міністерства сільського господарства США прогнозує приголомшливі 15,1 мільярда бушелів (383,6 млн тонн) виробництва кукурудзи. Це дивовижне 10% збільшення порівняно з минулим сезоном, який сам по собі став другим за величиною врожаєм, коли-небудь зареєстрованим.

Обсяги експорту дійсно зросли, піднявшись на 23% до трохи більше 2 мільярдів бушелів (50,8 млн тонн). Глобальний апетит до американської кукурудзи залишається високим.

Голова правління USDA World Outlook Марк Єкановскі пояснює стурбованість американських виробників кукурудзи в тандемі зі сплеском виробництва в Бразилії.

Оскільки врожай кукурудзи в США продовжує зростати, Міністерство сільського господарства США прогнозує, що ціни можуть знизитися, за оцінками, коливаючись близько $490 за бушель (25,4 кг). Це означає значне падіння приблизно на 25% порівняно з попереднім сезоном.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!