Бразильські виробники курятини та свинини налаштовані на рекордний рік

Джерело:  Meatinfo

Бразильські переробники курятини та свинини готові виробити та експортувати рекордні обсяги того й іншого м’яса цього року, згідно з переглянутими прогнозами м’ясного лоба ABPA, що представляє такі компанії, як JBS та BRF, повідомляє Reuters.

Очікується, що виробництво курятини в Бразилії, найбільшому у світі постачальнику, зросте на 1,8% цього року і сягне 15,1 млн. метричних тонн.

Перспективи також позитивні для переробників свинини, які, як очікується, збільшать виробництво та експорт через сприятливі наслідки зниження виробництва свинини та експорту з Європи, повідомила ABPA.

Прогнозується, що експорт курятини зросте на 2,2% до 5,25 млн тонн, навіть після нещодавнього спалаху хвороби Ньюкасла, що викликало тимчасові торгові заборони, які залишаються чинними. Експорт курятини з усіх регіонів країни, як і раніше, заблокований у таких країнах, як Китай, Мексика та Аргентина. Регіональні ембарго на експорт з Ріу-Гранді-ду-Сул, де стався спалах, залишаються в силі для продажу в такі країни, як Росія, Саудівська Аравія, Болівія, Перу та Чилі, повідомляє ABPA.

Очікується, що Бразилія експортуватиме близько 437 000 тонн курячої продукції в середньому протягом місяця цього року, згідно з даними ABPA. Торгові обмеження можуть вплинути на продаж до 60 000 тонн на місяць, заявило лобі. Однак президент ABPA Рікардо Сантін заявив, що Бразилія може перенаправити поставки, щоб мінімізувати цей вплив.

Уряд заявив минулого тижня, що спалах хвороби Ньюкасла закінчився, але місцеві м’ясопереробники очікують схвалення імпортерів, щоб відновити торгівлю після спалаху, який був ізольований на півдні Бразилії.

“Всі країни отримали інформацію про закінчення спалаху”, – сказав Сантін, додавши, що галузь сподівається, що торгові обмеження буде знято найближчим часом.

Що стосується свинини, з експорту якої Бразилія є четвертим за величиною постачальником у світі, то експорт може збільшитися на 7,7% у 2024 році до 1,325 млн. тонн, заявила ABPA.

Також було наголошено, що якщо Китай запровадить демпінгові заходи проти європейських переробників свинини, то виграють Бразилія, США та Канада.

Виробництво свинини у Бразилії цього року зросте на 1%, заявила ABPA.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!