Бразильські фермери можуть переключитися з кавових бобів на інші культури

Джерело:  AgroPortal.ua

Світові ціни на каву стрімко зростають через сильні посухи та неврожай у Бразилії та В’єтнамі, які є одними з головних виробників кавових зерен.

Про це повідомляє Bloomberg.

Зокрема, бразильські фермери говорять про один з найбільших спадів виробництва майже за 20 років після місяців посухи, яка вразила кавові плантації, що призвело до скорочення врожаю арабіки. А посушливі погодні умови у В’єтнамі, який є світовим лідером з виробництва робусти, ставлять світ на шлях дефіциту четвертий рік поспіль. Тому ціни на зерна робусти, що використовуються для приготування розчинної кави, злетіли до найвищого рівня з 1970-х років. Більш якісні зерна арабіки на початку липня були найдорожчими за останні два роки.

Відзначається, що не лише погода сприяє зростанню цін. Попит, що з’являється на таких ринках, як Китай, обіцяє тримати пропозицію на низькому рівні. Також зростає розуміння того, що кавові трейдери вже давно недоплачують фермерам, і деякі покупці намагаються змінити цю тенденцію, щоб зробити галузь більш стійкою. Вищі прибутки стимулюють виробників продовжувати вирощувати каву замість інших культур і дозволяють їм реінвестувати у підвищення стійкості дерев до хвороб та кліматичних ризиків. Однак якщо ціни на каву не зростатимуть для виробників, у них не буде жодних причин підтримувати довгострокове виробництво і доведеться переключатися на вирощування та експорт інших культур.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!