Бразильські фермери зберуть рекордний врожай сої у новому сезоні

Джерело:  Oilworld
соя

Бразильські фермери зберуть рекордний врожай сої у новому сезоні, оскільки вони сіють олійні культури на більшій площі, повідомила у вівторок державна сільськогосподарська агенція Conab у першому прогнозному звіті на 2023/24 МР.

Фермери південноамериканського виробника продуктів харчування, які вже почали сіяти нову сою та першу кукурудзу, як очікується, виготовлять 162 мільйони метричних тонн соєвих бобів, що на 4,8 % більше, ніж торік, повідомив Conab.

За розрахунками Conab, бразильські виробники сої, як очікується, розширять посівну площу до 45,1 млн. га з 44 млн. га, що на 2,5% більше, ніж минулого сезону.

Бразильські фермери зберуть близько 119,404 мільйона тонн кукурудзи, що на 9,5% менше, ніж минулого сезону, що відображає меншу посівну площу та початкові наслідки погодних умов Ель-Ніньйо.

У Conab заявили, що перша та друга посівні площі кукурудзи у Бразилії скоротяться на 6,7% та 4,5% відповідно у циклі 2023/24 року, оскільки фермери вважають ціни на кукурудзу непривабливими порівняно із соєвими бобами.

Погодні явища Ель-Ніньйо вже впливають на перспективи кукурудзи у Бразилії.

За словами Конаба, у Ріу-Гранді-ду-Сул, найпівденнішому штаті Бразилії, зливи значно затримали перший посів кукурудзи.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!