Бразильські фермери зберуть цьогоріч рекордні врожаї сої та кукурудзи – Conab

Джерело:  Oilword
микс

Бразильські фермери зберуть цьогорічні рекордні врожаї сої та кукурудзи, повідомило у вівторок державне агентство з постачання продовольства та статистики Conab, пославшись на сприятливі умови в ключових регіонах вирощування.

Фермери в південноамериканській країні готові зібрати 155,7 млн. тонн соєвих бобів у циклі 2022/2023 рр., що на 24% більше, ніж минулого сезону, йдеться в останньому прогнозі врожаю Conab.

У Conab додали, що виробники також зберуть 125,7 млн. тонн кукурудзи по всій країні, що на 11,1% більше, ніж у 2022 році, хоча деякі фермери були змушені сіяти частину своєї кукурудзи за межами ідеального кліматичного вікна.

Убрано понад 99% полів сої у Бразилії, тоді як виробники тільки почали збирати другий врожай кукурудзи, який садять після того, як на тих же ділянках збирають сою.

Друга кукурудза складає близько 75% від загального врожаю кукурудзи в Бразилії цього року і в основному експортується в другій половині року, конкуруючи з кукурудзою США на світових ринках.

Бразилія є найбільшим у світі постачальником сої та продає її в основному до Китаю, хоча цього року значний експорт був направлений до сусідньої Аргентини, де посуха знищила більшу частину врожаю.

Конаб сказав, що бразильські фермери зібрали менше ніж 1% свого другого врожаю кукурудзи в штаті Мату-Гросу. Додане наповнення зерна пройшло добре навіть за трохи мізерних дощів у травні, що підвищило ймовірність отримання повного другого врожаю кукурудзи.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!