Бразильські аграрії не поспішають реалізовувати новий врожай сої

Джерело:  OleoScope
соя

У Бразилії, станом на 6 жовтня, було реалізовано близько 35 млн. тонн соєвих бобів нового врожаю – це приблизно п’ята частина від очікуваного обсягу виробництва олійної культури в країні в 2023/24 МР. Такі дані озвучили спеціалісти Safras&Mercado.

Вони відзначають, що поточні темпи продажу олійного насіння трохи більш ніж на 1% перевищують рівень минулого року, але на 10% поступаються середньому значенню за останні 5 років.

За інформацією експертів, місцеві аграрії не поспішають реалізовувати врожай, оскільки фермерські господарства забезпечені фінансовими ресурсами, тоді як ціни на олію залишаються низькими.

Так, наприклад, у компанії Stone X зазначили, що у найбільшому регіоні-виробнику сої в Бразилії, штаті Мату-Гроссу, продано менше третини нового врожаю сої, сівба якої ще продовжується.

«Водночас у штатах Ріо-Гранді-ду-Сул та Парана було реалізовано лише 12% та 16% олійного насіння нового врожаю відповідно, і непроданими залишаються близько чверті старого врожаю», – уточнили експерти.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!